Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Nekakav plin nam se uvukao u kabine, nije se radilo o hrani...'

Komentari (197)
 • Bože, blagoslovi dječicu da prežive!!!!!

  13. 8. 2019,   19:10
 • Kako nikad ne znaš gdje te nesreća čeka.Nadam se da će se djeca brzo oporaviti.

  13. 8. 2019,   19:08
 • Ove godine sam se oprostio sa jagodama. Na Črnomercu kupljene na štandu pod nazivom "Domaća Vrbovečka". Imam takav želudac da mi je povraćanje ili proljev nepoznata tegoba bila do ove godine i jagoda.Bolovi, mučnina proljev su mi trajali gotovo 24 sata. Dakle kemija kojom su tretirane bi ubile bika. Užas !

  13. 8. 2019,   20:24
  • Tješi se....znači da si jači od bika.:)

   13. 8. 2019,   20:55
  • što dalje od vrbovca

   13. 8. 2019,   21:04
  • Jagode se uvoze iz Turske. Blizu grada Izmir se uzgajaju u ogromnim staklenicima i tamo se koriste kemikalije koje su strogo zabranjene u EU. Ali je sasvim legalno uvoziti jagode koje su bile tretirane tim otrovima.

   13. 8. 2019,   23:12
  • Ja od ove godine imam alergiju na jagode a nikad prije nisam imao. A cuo sam vise takvih slucajeva. Truju nas sa svime i svacime.

   13. 8. 2019,   23:52
  • Može pisati da je sv Petar uzgajao jagode ja ne vjerujem. Nije problem toliko u uzgajanju već ti trgovci koji preprodaju te navodno domaće pošpricaju naknadno voće da duže traje. Ja lijepo sjednem u auto i odvezen se do polja gdje uzgajaju i prodaju svježe jagode i tu kupim. Nikad problema.

   14. 8. 2019,   06:24
  • kad si kod proljeva e čovječe znači ove godine cijelu moju obitelj i mene je uhvatio neki virus il bakterija il ko zna što znači svi smo imali 8 dana proljeve bez da smo dobrih 5 dana trebali pišati. Nikad me u Zivotu takvo sranje nije zadesilo hhh. A stvarno smo pazljivi u apsolutno svemu i gledamo da zdravo zivimo i jedemo. trazili smo uzroke al nismo tocno sami mogli otkrit mozda i od voca il vode. moram priznat da tu nešto fakat ne štima.

   14. 8. 2019,   06:32
  • Uragan Osoba je pojela domaće jagode i nakon 30 sati povraćala te iste jagode. Jagode su bile besprijekorne: crvene i tvrde kao od plastike. Želudac ih nije uspio razgraditi. Živa kemija i u samim jagodama, a ne samo na površini istih. Slijedeće godine sadim jagode.

   14. 8. 2019,   07:32
  • papar_sol... tko ti je to rekao taj debelo laže, jer bi to značilo da ih je cijele gutao... da li je to moguće? Drugo, želučana kiselina je toliko jaka da razgrađuje željezo, a ne da ne bi jagode koje trunu već nakon par sati. Ok, oni njih tako istretiraju da ne trunu, ali ipak je to nemoguća misija, jedino ako je kupio plastične. Kao treče, ljudi, pa jagode može svatko uzgajati u teglama za cvijeće i to cijele godine... objesiš ih na višu poziciju na balkon i pustiš da bićevi, izdanci padaju dolje, jagoda ko u priči. Primite se posla i jedite svoje, a nemojte misliti da će netko drugi misliti na vaše zdravlje. Koji je problem u tom radu da svi od njega bježe... ovo će vam biti kazna za komociju i lijenost koja je ljude potpuno preuzela. Ne da neće raditi oni koji nemju gdje, mada je i to upitno, nego neće raditi ni oni koji imaju zemlje ko u priči. Samo vi čekajte eko proizvode po tržnicama!!!!!

   14. 8. 2019,   08:53
 • Od početka tvrdim da to nije od hrane nego da je neki plin ali mi se lupaju minusi jer bi očito neki željeli da se radi o hrani.

  13. 8. 2019,   23:42
  • Ok, slazemo se. Ako je plin kako to da bas nikome od posade nije ni najmanje slabo, a slabo je samo onima koji su bili na klopi?

   14. 8. 2019,   00:51
  • A kako to da je slabo djeci koja nisu ništa klopala?

   14. 8. 2019,   01:41
  • @olovkajezakon posada vjerovatno spava u istoj sobi sa gazdom zato immnije pozlilo

   14. 8. 2019,   05:36
  • @BorisRisbo ja posadu nisam spominjao.

   14. 8. 2019,   06:19
  • To sam i ja odmah rekla...kakava hrana...zna se kako izgleda trovanje hranom...ili "otrovna hrana" koja nije predvidjena kao ljudska hrana ili nesto skroz drugo. Ne moze covjek pojest nesto pokvareno i od toga istog trena umrijet.

   14. 8. 2019,   07:46
  • Covjek je umro od udara glavom u kupaonski umivaonik nakon sto mu je pozlilo, stoga nije odmah umro. Nema teorije da bi plin na brodu ubio/ptrovao samo neke ljude, a neke ne. Plin se kao i voda probije bas svuda. Nadrapali su samo oni koji su bili na kopnu, sto god da su pojeli/popili.

   14. 8. 2019,   09:55
  • Mohik ti si toliki fanatik da ćeš i za godinu dana tvrditi da su se otrovali hranom u restoranu. Iako je već utvrđeno da djeca nisu jela što i ostali i iako su doktori već rekli da nije hrana u pitanju i iako su laboratorijski nalazi potvrdili da se ne radi o hrani nego plinu, najvjerojatnije ugljičnom monoksidu

   14. 8. 2019,   16:55
  • Super. Plin je. Pa onda objasni kako to da je od trovanja plinom taj cas umro muskarac u naponu snage, a djeca koja su udisala taj plin cijelu noc su ipak (za sada) ostala ziva? Napominjem da je sada sluzben8 nalaz obdukcije ne udarac u glavu, vec trovanje plinom. I kako to da su ovi drugi malo manje otrovani plinom, a oni koji su cijelo vrijeme na brodu (koji put sidju i pod palubu zar ne), e njima pak nije apsolutno nista? Molim zdravorazumno objsnjenje za to. Nadalje, pod uvjetom da je tocno, receno je da su imali povracanje i proljev. Povracanje moze ici s trovanjem plinom, ali proljev apsolutno ne. Neka sam sto puta fanatik, ali prica (ovako kako je prikazana u medijima) ne drzi vodu....

   14. 8. 2019,   19:44
  • Ne Mohik, nije plin nego su laboranti lažirali nalaz koji ukazuje na prisustvo karboksihemoglobina u krvi, doktori također lažu kad su potpuno isključili hranu kao uzrok i navode ugljični monoksid kao najvjerojatniji uzrok trovanja, policija isto lažno njuška po brodu, onih dvoje policajaca kojima je na brodu došlo slabo isto lažu, a i mediji također lažno prenose da se najvjerojatnije radi o trovanju neuzrokovanom hranom. Sva ta urota da bi se zaštitio jedan ugostitelj s Hvara. Dobro jesi li ti pri sebi. Što ja znam zašto je jedan preminuo. Znaš li ti nešto o njegovom općem zdravstvenom stanju? Ne znaš. Znaš li gdje je on točno u toj kabini bio? Ne znaš. Znaš li gdje je točno došlo do nekog problema vezanog uz ispuštanje plina? Ne znaš. Za djecu su rekli medicinari da su posebno osjetljiva na ugljični monoksid pa me tu ne čudi da im je toliko loše. Znaš li gdje je točno posada tu noć bila? Ne znaš, ali ja npr. mogu pretpostaviti da u najgorem slučaju nije bila u kabini s gostima. Sad je posada odjednom krunski dokaz da se nije radilo o plinu. Jer je opće poznati da kad nekome npr. u kupaoni pušta ugljični monoksid, pa taj netko tko je taj tren u kupatilu umre onda automatski svi iz tog stana prođu isto, a i ovi koji žive u stanovima do tog kupatila isto riknu. Ma što oni, svi iz zgrade popadaju kao muhe. Očito nikad nisi čuo da kad negdje pušta plin onda postoje mjesta gdje je koncentracija plina veća i mjesta gdje je manja.

   14. 8. 2019,   20:22
  • ... Valjda bi to znao da si ikada vidio servisera plinskih uređaja na djelu. I da genije, jedan od simptoma trovanja ugljičnim monoksidom je proljev (znakovi trovanja su: glavobolja, vrtoglavica, zujanje u ušima, poremećaji vida, mentalna konfuzija, mučnina, povraćanje, proljev i svjetlocrvena boja kože).

   14. 8. 2019,   20:23
 • U Vodicama sam dobio Oslica za veceru uopce nije bio ociscen. U Makarskoj, meso koje vonja. Toliko o restoranima.

  13. 8. 2019,   19:16
 • Boze spasi jadnu dijecicu!

  13. 8. 2019,   21:08
 • Nek samo djeca prežive i ništa drugo. Ovo je scenarij iz najgore noćne more. Podrška djelatnicima KBC-ea da dadnu sve od sebe i više i najviše te da spase djecu. Treba im dati podršku jer rade u nenormalnim uvjetima i opterećenjima.

  13. 8. 2019,   21:03
 • Otrovani političari sa Sicilije, a glupi Hrvati misle da su krive dagnje iz hvarskog restorana. Dajte zbrojite dva i dva.

  13. 8. 2019,   22:55
 • boze spasi tu nevinu djecicu

  13. 8. 2019,   21:05
 • Glavno da ste brže bolje popljuvali našu gastronomiju, prije nego što ste pričekali da dobijete odgovore. Uvijek isto, pljuca se na sve što je hrvatsko, a tuđe je uvijek sve naj naj.

  14. 8. 2019,   04:01