Obavijesti

News

Komentari 2

Otrovao je vlastitu ženu i kćer: 'Htio sam ubiti štakore u kući'

Otrovao je vlastitu ženu i kćer: 'Htio sam ubiti štakore u kući'
1

Ugledni profesor na fakultetu i liječnik odlučio se riješiti svoje supruge na filmski način - napunio je loptu za jogu ugljičnim monoksidom i stavio je u auto svoje supruge. Od trovanja CO umrle su i supruga i njihova kći

VIDEO

Liječnik anesteziolog i profesor na Kineskom sveučilištu u Hong Kongu osuđen je zbog bizarnog ubojstva supruge i kćeri na doživotni zatvor. Malezijski državljanin Khaw Kim Sun (53) napunio je loptu za jogu ugljičnim monoksidom i stavio je u automobil svoje supruge, 47-godišnje Wong Siew Fing, s kojom ima četvero djece.

U svibnju 2015. godine, Wong i njezina 16-godišnja kćer pronađene su bez svijesti u automobilu parkiranom na autobusnoj stanici, samo sat vremena nakon što su otišle iz kuće. Prevezene su u bolnicu, no već je bilo kasno - obje su preminule od teškog trovanja ugljičnim monoksidom

Istraga okolnosti njihove smrti na početku je zbunila policijske istražitelje - naime, njihov žuti Mini Cooper bio je u savršeno ispravnom stanju. Drugim riječima, trovanje ugljičnim monoksidom nije bilo izazvano neispravnim ispušnim sustavom u automobilu.

No pažnju istražitelja privukla je ispuhana lopta za jogu koju su pronašli u prtljažniku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ugljičnim monoksidom 'htio potamaniti štakore'

Khaw Kim Sun uhićen je u rujnu iste godine pod sumnjom za ubojstvo - jedan od njegovih kolega policiji je ispričao da ga je vidio kako puni dvije lopte ugljičnim monoksidom. Khaw ga je nabavio u bolnici u kojoj je radio - a kolegama je rekao da želi ispitati 'njegovu čistoću i učinak na zečeve'.

Kasnije je promijenio priču i policiji rekao da je ugljični monoksid uzeo jer je kod kuće htio potamaniti štakore

Ovu laž razotkrio je domar angažiran na održavanju obiteljske kuće, koji je u svojem svjedočenju izjavio da obitelj nije imala nikakvih problema s glodavcima. 

Daljnja istraga pokazala je da par već duže vrijeme nije bio u dobrim odnosima, ali i dalje su živjeli zajedno. Kwan se upustio u ljubavnu aferu sa studenticom, a tužitelji su na sudu tvrdili da je odlučio ubiti suprugu jer ona nije htjela pristati na razvod. 

Nakon sedam sati vijećanja, porota je na Visokom sudu u Hong Kongu proglasila Kwana krivim za teško ubojstvo supruge i kćeri, piše DailyMail

- Šokantno je da se jedan visoko obrazovani i uspješan muškarac odlučio na takav proračunat način riješiti svoje supruge - izjavila je sutkinja Judianna Barnes Wai-ling. Khaw je nakon smrti supruge trebao naslijediti značajnu količinu zajedničke imovine, ali policija nije uspjela pronaći niti jedan motiv za ubojstvo kćeri, pa se pretpostavlja da je kćer samo kolateralna žrtva zločina. 

Na suđenju su isplivali mnogi problematični detalji narušenih odnosa koji su prethodili tragediji. Khaw je navodno istražiteljima ispričao da je njegov odnos sa suprugom počeo propadati prije deset godina. Tvrdio je da je razlog tome bio taj što je on imao velike ambicije za njihovu djecu, dok je ona bila znatno opuštenija i nije im nametala visoka očekivanja, piše Apple Daily

Problematične obiteljske prilike

Zbog toga, Khaw se u odnosu počeo osjećati usamljeno i tada se počeo viđati sa Sharom Lee, bivšom studenticom koja je u međuvremenu postala asistentica na fakultetu. Uz to, držala je njegovoj djeci instrukcije iz kineskog jezika. 

Khaw je zatim sudu izjavio da je njegova supruga postala' temperamentnija' nakon što se pridružila organizaciji s ciljem da popravi svoje samopouzdanje. Ta je organizacija, tvrdio je Khaw, zapravo bila kult, pa je sve to utjecalo na 'harmoniju u obitelji'. 

Policiji je ispričao da je loptu napunio jer se htio riješiti štakora koji su se naselili u kući. Suprugi nije rekao da je loptu punu otrovnog plina stavio u prtljažnik, jer je, kako je rekao, smatrao da je lopta dovoljno čvrsta da zadrži plin, a da je u automobilu bio i detektor koji bi nadzirao curenje. 

Nadalje, na sudu je tvrdio i da je njegova kćer znala da se u lopti nalazio ugljični monoksid. U svojoj obrani na sudu, kazao je da je možda njegova kćer iskoristila situaciju da počini samoubojstvo, tvrdeći sudu da je mlada djevojka u posljednje vrijeme postala nervozna i impulzivna - nekoliko je puta u godini dana zvala policiju zbog laveža pasa - kazao je sudu.   
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1