Obavijesti

Promo sadržaj

Otvara se novi svijet vodenih doživljaja: Termalija family fun

Otvara se novi svijet vodenih doživljaja: Termalija family fun
11

Terme Olimia i Terme Tuhelj u prošloj su godini ostvarile dobit koja znatno premašuje iznose svih prethodnih godina

Posluju vođeni strategijom planiranog razvoja, s vizijom  formiranja široke palete usluga, drugačijih i inovativnijih od konkurencije. Završen je prvi dio ulaganja u obnovu Terma Olimia te otvaraju neviđen svijet vodenih doživljaja – Termaliju FAMILY FUN. U lipnju 2018. slijedi završetak i drugog dijela obnove, potpuno renoviran Wellness centar Termalija.

Rezultati poslovanja u 2017. godini

U Termama Olimia i Termama Tuhelj posluju vođeni strategijom planiranog razvoja; uz široku ponudu usluga te viziju različitosti i prilagodbe tržišnim uvjetima stvaraju uvjete za ostvarivanje novih poslovnih mogućnosti. Svjesni su da su investicije i kvaliteta ključne za postizanje željenih poslovnih rezultata. Financijski rezultati prošle godine pokazuju da su na pravom putu.

U 2017. godini Terme Olimia ostvarile su oko 20 milijuna eura prihoda, što je za 6 % više nego u 2016. godini. Najveći dio prihoda odnosi se na pansionske usluge u smještajnim kapacitetima gdje su ostvarili gotovo 330.000 noćenja u 2017. godini. Premda je 2017. godina bila iznimno zahtjevna, jer je u ožujka započela realizacija jedne od najvećih investicija u slovenskom turizmu – izgradnja i obnova Wellness centra Termalija – Terme Olimia uspjele su povećati broj noćenja u 2017. godini za oko 2 %. Osim toga, na svim tržištima uspjeli su povećati cijene u prosjeku za više od 5 %. Tako su na osnovi fizičkog povećanja za nešto više do 3000 noćenja uspjeli povećati prihode od pansiona za više od 550.000 eura. Smanjenje bazenskog kompleksa nije se negativno odrazilo na broj dolazaka dnevnih kupača pa je tako u 2017. godini Terme Olimia posjetilo nešto više kupača nego godinu prije. Ostvarili su 490.000  dnevnih posjeta, pri čemu ukupan broj vanjskih dnevnih kupača bilježi porast, ponajprije zbog iznimno toplog i lijepog vremena u ljetnim mjesecima kada je povećan posjet Termalnom parku Aqualuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Može se reći da je iza njih rekordna godina i godina investicija. U 2017. godini bogatiji su za novu adrenalinsku atrakciju, tobogan »Black Cannon«, potpuno renoviranu Lipu – kavanu, pivnicu i restoran te luksuzni Glamping resort Olimia, a počela je i izgradnja novog Wellness centra Termalija.
 
Godina 2017. bila je  rekordna i u poslovanju povezanog poduzeća, Terma Tuhelj, koje su ostvarile 7,8 milijuna eura prihoda, što je za 14 % više nego u 2016. godini. S više od 120.000 noćenja ostvarile su 12,5 % više noćenja u odnosu na godinu prije. U Vodenom planetu u prošloj godini uživalo je više od 160.000 kupača. 

U 2018. godinu zakoračili su s još više samopouzdanja, nošeni dobrim vjetrom izvrsnih prošlogodišnjih rezultata. Ova godina bit će u znaku investicija, uz tekuće poslovanje koje je usmjereno na postizanje visokih zacrtanih ciljeva. U idućih nekoliko mjeseci završavaju jednu od većih investicija – izgradnju i obnovu Wellness centra Termalija, a obnovit će i trg sela Lipa i Termalni park Aqualuna. U Termama Tuhelj Vodeni planet obogatit će novim adrenalinskim toboganima. Spomenutim investicijama dodatno će utjecati na povećanje zanimanja za destinaciju i njihovu još bolju posjećenost.

OBNOVA I IZGRADNJA NOVE TERMALIJE: TERMALIJA FAMILY FUN & RELAX

Do kraja lipnja 2018. godine potpuno će renovirati i modernizirati ponudu Wellness centra Termalija i time osigurati najbolje visokokvalitetne usluge u području vodenih doživljaja. Termalija FAMILY FUN namijenjena je ponajprije obiteljima s djecom, a Termalija RELAX svima željnim opuštanja i rekreativnog plivanja. Prva faza, koja je obuhvaćala potpunu obnovu dosadašnjeg vanjskog dijela Termalije, bazena i vanjskih prostora pod tendom, te izgradnja novog kompleksa Termalija FAMILY FUN završena je. U lipnju 2018. godine otvorit će se i drugi, renovirani dio Termalije pod nazivom Termalija RELAX, u sklopu kojega bit će obnovljeni i unutarnji i vanjski bazen s podvodnim masažama, slapom i sporom rijekom, vrućim jacuzzijem, masažama, tepidarijem i kneipp barom.

U ožujku započinje cjelokupna obnova relaksacijskog dijela Termalija RELAX koji će svoja vrata otvoriti u lipnju 2018. godine. Time će vršiti opsežan projekt obnove Termalije u koji je uloženo više od 10 milijuna eura. Novom i privlačnijom ponudom Termalija FAMILY & RELAX iznenadit će sve ljubitelje vodenih doživljaja i opuštanja i postaviti nove, više standarde na tom području.

TERMALIJA FAMILY FUN neviđen je svijet vodenih avantura koji nudi zabavu za cijelu obitelj. Vodena oaza s unutarnjim i vanjskim bazenom te amfiteatrom, velik prostor za dječju igru s vodenim pištoljima, toboganima i mrežama za penjanje, avanturistički tobogani FUN&SPLASH i zabavna stijena za penjanje za početnike samo su neki od doživljaja koji će vam oduzeti dah. Digitalna generacija sve je zahtjevnija, traži sve više i samo kupanje u bazenima nije joj dovoljno. Terme Olimia pobrinule su se da i takvi gosti imaju svoju zanimaciju. Izvan područja bazena nalazi se široka ponuda sadržaja gdje će ih očarati multidimenzionalni doživljaj u 7D kinu, interaktivne igre, konzole, elektronička košarka i interaktivni podovi. Najmlađi će uživati u igraonici OLILAND uz interaktivne igračke, poligon, zidno penjanje, suhi bazen s lopticama, labirint s raznim preprekama i dječje penjalice. Dok se djeca zabavljaju u interaktivnom svijetu, roditelji si mogu izdvojiti vrijeme za sebe, odahnuti uz piće u bazenu i/ili Aquabaru i rekreirati se u fitness centru. 

Svakog mališana i njegove roditelje oduševit će svijet BABY FUN, gdje će se od sada djeca moći igrati u bazenu s pijeskom te vanjskom bazenu s posebnim sjenilom u obliku jedra koji će ih štititi od sunca u ljetnim mjesecima. Majke će se posebno veseliti prostorijama za dojenje, previjanje i pripremu hrane. Svi zajedno moći će se opustiti u obiteljskom odmorištu. Tako su roditelji napokon dobili prostor za bezbrižan odmor sa svojim mališanima.

Svijet sauna bogatiji je za veliku programsku sauna »Teatar vjetra« koja može primiti više od 100 ljubitelja sauna zajedno, a u sklopu druge faze obnove bit će dodane još 2 saune s inovativnim programskim odmaralištem uz kamin.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike
PROMO

Otkrijte idealnu destinaciju za Uskrs i proljetne praznike

Obiteljska oaza u Amadria Park Hotelu Andrija i Dalmatinskom selu

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet
PROMO

REHAU predstavio prozore budućnosti: Pogled u ljepši, sigurniji i održiviji svijet

Tvrtka REHAU je i ove godine sudjelovala na jednom od najvećih sajmova industrije prozora i vrata, Fensterbau Frontale 2024 u Nürnbergu, u Njemačkoj
Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu
PROMO

Tradicionalni dalmatinski kolač – Iz Pan-Peka stiže recept za slasnu deliciju pincu

Gastro stručnjak Mile Butorac iz prve ruke isprobao Pan-pekov recept za najukusnije pince