Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Otvaranje treće rekreativno-poučne staze u Zubovićima

None Foto: Udruga Veli Škoj 5

„Preko škrap, hrip, sten, grot, kogolov, babujov, škaje i peršćakov do žala i mela“ puno je izraza za kamen na otoku od kamena. Upravo ovako izgleda poučno-rekreativna staza „Po bonaci u Burnja dragu“- treća koja je označena u kamenjaru iznad Zubovića

U okviru projekta Pag hiking, udruga Veli škoj u suradnji s TZ grada Novalje svake godine organizira otvaranje jedne poučno-rekreativne staze i priprema bogat program za sve rekreativce i zaljubljenike u paški kamenjar. 

Svake godine sve je više sudionika, a primijetili smo i da su staze izuzetno posjećene i ostatak godine. To su ljepote našega otoka, koji je po mnogočemu jedinstven, i koje svima želimo pokazati, ali sve posjetitelje molimo da za sobom ostave samo tragove gojzerica“ ističu iz udruge Veli Škoj.  

Foto: Udruga Veli Škoj

Spomenuta staza produžetak je staze „Kozje berdo“, otvorene 2017. godine, koja utabanim putevima po kamenjaru, uz rudnik boksita vodi sve do Gornjeg mora i uvale Vela luka. Staza „Po bonaci u Burnja dragu“ prolazi po Dolcu-zelenoj oazi i nogometnom igralištu usred kamenjara do Burnja drage, spušta se do mora i Karavanića, gdje se nekad nalazio vrijedan izvor pitke vode. Uz pogled na Velebit i kvarnerske otoke, rijetko tko neće posegnuti za fotoaparatom, a staza će pokazati najljepše od krajolika kojeg stoljećima oblikuju bura i sol. 

"Pridružite nam se u Zubovićima u subotu, 4. svibnja, i provedite rekreativan vikend na Pagu. Nadamo se da ćemo u Burnja dragu bo bonaci, a ne po buri", pozivaju iz Velog škoja.

Foto: Udruga Veli Škoj

Prijave su moguće na email: udrugaveliskoj@gmail.com, na Stotinka.hr, FB stranici Udruga Veli škoj Zubovići  ili na startu na dan održavanja.

Sudjelovanje u hikingu iznosi 50 kuna, a uključuje ručak za sudionike.

Smještaj možete rezervirati na udrugaveliskoj@gmail.com

LOKACIJA: Zubovići, Otok Pag
DATUM: 4.5.2019. 
POLAZIŠTE: Igralište u Zubovićima, 10:00 h
TRAJANJE: cca 2:30 h
DULJINA STAZE: 6 km
TEŽINA: Moderate
NAPOMENE: - potrebna oprema: planinarske cipele ili tenisice, kapa i krema za sunce, prikladna odjeća, ruksak, voda

Tema: Promo sadržaj