Obavijesti

Promo sadržaj

Otvoren ured HBOR-a zadužen za Sjeverozapadnu Hrvatsku

Otvoren ured HBOR-a zadužen za Sjeverozapadnu Hrvatsku
3

Hrvatska banka za obnovu i razvitak okupila je u Varaždinu više od 150 poduzetnika i predstavnika javnog sektora s područja sjeverozapadne Hrvatske povodom otvaranja Područnog ureda za ovu regiju sa sjedištem u Varaždinu

Područni ured svojim uslugama pokrivat će pet županija: Bjelovarsko – bilogorsku, Međimursku, Koprivničko – križevačku, Krapinsko – zagorsku i Varaždinsku. Svečanosti otvaranja nazočio je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Ovo je šesti područni ured HBOR-a, dosadašnjih pet pokriva područja Dalmacije, Istre, Primorja i Gorskog Kotara, Like, Slavonije i Baranje, a otvaranjem ovog ureda bit će obuhvaćene sve regije i zaokružena regionalna prisutnost HBOR-a.  

Aktivnost Područnog ureda prvenstveno je usmjerena na savjetovanje i informiranje privatnih i javnih subjekata o načinu i mogućnostima korištenja HBOR-ovih sredstava kao izvora financiranja ulaganja u pokretanje poslovanja, odnosno u rast i razvoj. Područni ured imat će važnu ulogu u edukaciji poduzetnika, posebno onih koji tek razmišljaju o ulasku u poduzetništvo, kao i suradnji s predstavnicima lokalne vlasti koji investicijama stvaraju preduvjete za povećanje gospodarskih aktivnosti. 

Ministar Horvat ovom je prigodom istaknuo: „Otvaranjem područnog ureda HBOR-a u Varaždinu želja je približiti se još više poduzetnicima na sjeverozapadu Hrvatske. Ovo je ujedno pokazatelj smjera kojim nastojimo ići prema naprijed, a to je ravnomjerni razvoj te daljnje poticanje investicija koje su nam  prijeko potrebne za još veći gospodarski rast.“ 

Radi se o gospodarski natprosječno aktivnom i izvozno orijentiranom dijelu Hrvatske čijim poduzetnicima želimo omogućiti lakši i brži pristup HBOR-ovim uslugama. Sigurna sam da je naša paleta usluga zanimljiva širokom krugu poduzetnika koji će od sada informacije i pomoć moći dobiti bez dolaska u Zagreb. Vjerujem da će naša lokalna prisutnost doprinijeti još uspješnijem i intenzivnijem povezivanju HBOR-a s poduzetnicima i lokalnom zajednicom te korištenju pogodnosti koje svojim programima nudimo“, istaknula je Tamara Perko, predsjednica Uprave HBOR-a.

Tijekom panela na temu podrške poduzetnicima i gospodarstvu na kojem su sudjelovali Hrvoje Čuvalo, član Uprave HBOR-a, Dragutin Gložinić, predsjednik HGK ŽK Varaždin, Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Preloga, Dražen Kolarek iz Tvornice tekstila Trgovišće d.o.o., Vedran Gradiček iz Bomark ambalaža d.o.o. te Vjeran Vrbanec, predsjednik Uprave HAMAG – BICRO-a, naglašena je važnost međusobne suradnje i osiguravanja povoljnih uvjeta za povećanje konkurentnosti gospodarstva i razvoja poduzetničke, ali i socijalne i komunalne infrastrukture. Tijekom panela istaknut je niz prednosti korištenja HBOR-ovih sredstava, od povoljnih kamatnih stopa do mogućnosti osiguranja izvoznih, ali i domaćih potraživanja. 

Područni ured HBOR-a za Sjeverozapadnu Hrvatsku bit će smješten u prostorijama Županijske komore Varaždin na adresi Petra Preradovića 17.  
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.