Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Smiješni splitski 'metro' vlak: Ovako izgledaju propale stanice

None Foto: Miranda Čikotić/Pixsell, Facebook 5

Davor Matijević, član splitskog SDP-a, napravio je đir metro linijom i fotografirao neuređeni "metro-željeznički" kolodvor, te dodao kako je gradska vlast nešto što je izgrađeno prije 40 godina svečano otvorila

Splitska gradska vlast uz veliku pompu otvorila je jučer "metro" liniju od Kopilice do Splita. Sve je to i divno i krasno, ali ta linija već - postoji!

Naime, od 2006. godine postoji željeznička linija od Kaštel Starog do Splita i u suprotnom pravcu, s obaveznim stajanjem u Kopilici.

Linija ide 13 puta dnevno, a karta od Kopilice do Splita i obrnuto stoji devet i pol kuna.

Prva vožnja prigradskog vlaka od Kopilice do Rive VOŽNJA OD ČETIRI MINUTE Počeo voziti 'splitski metro': Spojili gradsku luku i Kopilicu

Nova linije ide puno češće, svakih 20 minuta, a karta stoji 11 kuna.

Tako oni štedljivi mogu umjesto "metro linije" pričekati vlak i uštedjeti kunu i pol, jer putovanje traje jednako, četiri minute.

Željeznička pruga na toj dionici duga je dva kilometra, a izgrađena je prije više od 35 godina. Vlak će prometovati od 5 do 22 sata.

'Otvorili su nešto staro 40 godina'

Davor Matijević, član splitskog SDP-a, napravio je đir metro linijom i fotografirao neuređeni "metro-željeznički" kolodvor, te dodao kako je gradska vlast nešto što je izgrađeno prije 40 godina svečano otvorila i nazvala svojim projektom:

- Ovaj "metro" može poslužiti jedino stanovnicima Kopilice da brže dođu u centar grada. A to su imali i do sada. Jedino što je novo su drukčiji vagoni i veliki marketing kako bi se stvorio dojam da gradska vlast nešto radi, rekao nam je Matijević

Tema: Hrvatska

Komentari (100)
  • bilo je bitno da grad kupi 2 vlaka i nazovu ga METRO!?Mogao bi ući u Ginesovu knjigu rekorda kao "najkraći Metro na Svijetu"!

    12. 6. 2019,   18:41
  • Stari moj ko da smo Cernobil

    12. 6. 2019,   18:24
  • Metro vlak je vrh triba mu 4 minute do kopilice a kasni 3 minute... to bi se u japanu ministar prometa odma obisija

    12. 6. 2019,   19:11