Obavijesti

News

Komentari 14

'Otvorit ćemo prijelaze za kamione Hrvata i Slovenaca'

'Otvorit ćemo prijelaze za kamione Hrvata i Slovenaca'

Zaključili smo da će naše službe, to jest uprave jednog i drugog ministarstva, sjesti u četvrtak i pokušati sve skupa formalizirati. Vjerujem da će slovenska strana to prihvatiti, rekao je ministar Butković

VIDEO

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u ponedjeljak je rekao da je radi rješavanja problema slovenskog ograničenja prometa hrvatskih teretnih vozila na 17 manjih graničnih prijelaza, predloženo otvaranje tih prijelaza samo za hrvatske i slovenske prijevoznike.

Takav prijedlog je po njegovim riječima iznesen na prošlotjednom sastanku sa slovenskom ministricom prometa Alenkom Bratušek.

"Hrvatska nije protiv te odluke, jer je dobra zbog sigurnosti na državnim cestama obiju zemalja", rekao je Butković koji je sudjelovao na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za modernizaciju tramvajske infrastrukture u Zagrebu.

Najavio je sastanak predstavnika slovenskog i hrvatskog ministarstva za četvrtak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Zaključili smo da će naše službe, to jest uprave jednog i drugog ministarstva, sjesti u četvrtak i pokušati sve skupa formalizirati. Vjerujem da će slovenska strana to prihvatiti, jer mislim da je to dobro i za njih i za nas. Nadam se da ćemo ići prema jednom pozitivnom rješenju”, dodao je Butković.

Izvijestio je da je na sastanku s ministricom Bratušek razgovarao i o obnovi mostova na graničnim prijelazima između Slovenije i Hrvatske.

Slovensko Ministarstvo infrastrukture je od 1. lipnja na 17 graničnih prijelaza s Hrvatskom uvelo režim ograničenje za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona.

Slovenska strana tumači da tim ograničenjem želi poboljšati sigurnost i kvalitetu života lokalnog stanovništva na pravcima opterećenim teretnim prometom te da stoga taj promet s državnih magistralnih cesta prebacuje na autoceste.

Hrvatski prijevoznici, pak, smatraju da je to slovenska reakcija na hrvatsko zatvaranje graničnog prijelaza Mursko Središće za tranzitni promet kamiona iznad 7,5 tona.

Predsjednik Udruge Hrvatskih cestovnih prijevoznika Dragutin Kranjčec rekao je u sredinom prošloga tjedna da će ta udruga pričekati dogovor o rješenju problema izazvanih ograničenjem prometa na pojedinim slovensko-hrvatskim graničnim prijelazima, a ne bude li ga ovoga tjedna poduzet će druge mjere, bude li to potrebno.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...