Obavijesti

News

Komentari 53

Ova priča slomit će vam srce: Umro od tuge za prijateljem...

Ova priča slomit će vam srce: Umro od tuge za prijateljem...
1

Nakon dva mjeseca uzaludne potrage za svojim vjernim prijateljem, njemačkim ovčarom Janom, ruski umirovljenik Vladimir Davidov (77) iz Bratska umro je u bolnici od infarkta

VIDEO

Nakon dva mjeseca uzaludne potrage za nestalim psom, ruski umirovljenik Vladimir Davidov (77) iz Bratska umro je u bolnici.

Tužna priča ovog umirovljenika dirnula je Ruse, a mnogi su za nju čuli i van zemlje. Čak i za najhladnijih dana, Davidov je tragao za svojim njemačkim ovčarom Janom kojeg su navodno ukrali lopovi.

Stajao bi usamljeno, oslanjajući se na štake, na ulicama Bratska dok je u rukama držao natpis: "Pomozite mi pronaći mog prijatelja". Zbog silne brige starac je brojne noći proveo bdijući i nadajući se da će se pas vratiti.

- Jan je bio moj jedini partner u životu - govorio bi starac. Psa su znali mnogi susjedi, a obožavala su ga djeca. U potragu za ovčarom uključili su se i volonteri, ali bez uspjeha.

Davidov je krajem ožujka hospitaliziran, a 1. travnja umro je od infarkta. Njegova posljednja želja - da još jednom vidi Jana - ostala je neispunjena.

Volonterka Daria Tatarnikova objavila je na društvenim mrežama da je starac preminuo te pozvala sve koji su sudjelovali u potrazi da pomognu u organizaciji sprovoda.

- Vladimir je živio sam. Ima sestru koja živi u Ukrajini. Trebat će vremena da je nađemo. Možda bi svatko od nas mogao donirati nešto novca i tako pomoći - napisala je Tatarnikova. 

Samo tijekom vikenda, volonteri su prikupili 1500 dolara. Dio prikupljenog novca volonteri će potrošiti na izradu spomenika u čast preminulog starca i njegovog psa kao simbola odanosti i pravog prijateljstva, javlja Siberian Times.

Iako je Davidov umro, volonteri će nastaviti potragu za Janom.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca