Obavijesti

Promo sadržaj

"Ovaj posao je raj za onoga tko želi promjenu, a posebno mir"

"Ovaj posao je raj za onoga tko želi promjenu, a posebno mir"
2

Nikša Pirić već je dvije godine poslovođa marketa u kampu Slatina na otoku Cresu. Svoju karijeru je započeo kao prodavač, a odlični uvjeti rada i predivno okruženje potaknuli su ga da ostane na otoku

"Radio sam u velikim sustavima, vodio sam i poslovnicu poznatog trgovca namještajem, bio sam i tajni kupac. Trebala mi je promjena od takvog načina rada u kojemu je sve okrenuto ciljevima i brojkama. Ali, trebao mi je i posao koji će platiti račune. Na jednom internetskom portalu primijetio sam oglas za Jadranka trgovine i prijavio se. Brzo su me pozvali i sve je krenulo svojim tokom. Započeo sam kao prodavač, naučio kako sustav funkcionira i počeo voditi mini market Bijar. Cijelo ljeto nisam izašao iz kruga kampa, ne zato što nisam imao vremena, nego zato što sam zaista zavolio to mjesto",– rekao nam je Nikša Pirić (54) koji je svoj mir i poslovni put pronašao na otoku Cresu, u marketu Jadranka trgovine u kampu Slatina. 

Jadranka trgovina ima 23 maloprodajna objekta na otocima Cresu i Lošinju, uključujući i ona manja otočka mjesta poput Martinšćice, Beleja, Punta Križe, Osora i Ćunskog. Tijekom godine u njima radi oko 200 stalnih djelatnika, a u sezoni zapošljavaju još 200 sezonskih djelatnika. Jedna od trgovina je i na obližnjem otoku Susku, gdje živi stotinjak stanovnika, što najbolje pokazuje koliko Jadranka trgovina brine o lokalnom stanovništvu. 

Na posao uvijek dolazi prvi 

Iako su trgovine u kampovima specifično okruženje, Nikša kaže da voli ritam koji mu rad u malom mjestu omogućuje. – Naši kupci su na godišnjem odmoru, imaju vremena i nisu nervozni. Ponekad se dogodi da želim što prije smanjiti red na kasi, pa se uznemirim, a oni mi govore »Polako, nama se nigdje ne žuri.«, kaže nam kroz smijeh.

"Moj dan izgleda ovako. U market dođem prvi, oko pet ujutro. Uz glazbu pečem kruh, peciva i druge pekarske proizvode. Želim da naši kupci imaju svježi kruh. Moja ekipa dolazi oko 7:30h, a zatim otvaramo. Sada radimo dvokratno, u sezoni ćemo raditi cijeli dan. Lako mi je raditi kada imam dobru ekipu. Volim promatrati naše kupce, kakve su im navike, što kupuju kada tek stignu u kamp, a što na odlasku. Tako mogu smisliti kako im prilagoditi ponudu, kako bi svi bili zadovoljni."

Besplatan smještaj za sezonce

Sezonski djelatnici Jadranka trgovine imaju osiguran smještaj i obrok. Nikša već drugu sezonu radi na Cresu u marketu Jadranka trgovine i kaže da je prezadovoljan smještajem u kampu jer je njegova mobilna kućica »pravi mali apartman u kojem ima sve što mu je potrebno za svakodnevni život«. Nikšina supruga živi i radi u Pločama. Iako su ljeti razdvojeni zbog posla, uvijek pronađu vremena za sebe.

"Moja supruga radi u jednom hotelu i ona u sezoni ima najviše posla. Ima dana kada nam razdvojenost teško pada, ali za sada nam odgovara ovakva dinamika. Zime provodimo zajedno, a ljeti oboje radimo. Sin me posjetio prošlo ljeto, a dolazi i ovo, između svojih ugovora na brodu. Svima koji traže novu priliku za poslovni razvoj Nikša poručuje: »Ovaj posao je raj za onoga tko želi promjenu, a posebno mir."

Danas se više no ikad traže i posebno cijene kvalitetno obrazovani te motivirani ljudi za rad u turizmu. Stoga je i u Grupa Jadranka u potrazi za svojim novim sezonskim zaposlenicima. Za više detalja o sezonskom poslu u Jadranci, posjetite www.jadranka.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje
PROMO

Nutricionistica otkriva kako pravilnom prehranom unaprijediti mentalno zdravlje

Očuvanje mentalnog zdravlja istaknuta je tema u današnjem užurbanom i stresnom suvremenom svijetu. Svakodnevno suočavanje sa izazovnim situacijama i zanemarivanje mentalnog i fizičkog zdravlja mogu imati ozbiljne dugoročne posljedice.

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona
PROMO

Ana Lokas nova predsjednica uprave Tifona

Ana Lokas imenovana je novom predsjednicom Uprave Tifona. S više od dva desetljeća snažnog iskustva u financijskim i poslovnim sektorima, u svoju novu ulogu na čelu tvrtke donosi bogatu stručnost i dokazano iskustvo u vodstvu.
Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana
PROMO

Nadzorni odbor potvrdio Godišnje izvješće Grupe Petrol i društva Petrol d.d. Ljubljana

Grupa Petrol u 2024. planira čistu poslovnu dobit u iznosu od 156,5 milijuna eura