Obavijesti

News

Komentari 55

'Ovakav Ustavni sud treba se ukinuti, a slično misli i MOST'

'Ovakav Ustavni sud treba se ukinuti, a slično misli i MOST'
2

Predsjednica laburista Nansi Tireli kaže da je MOST potpuno nespreman za vlast, a da izjave o praćenju i prisluškivanju daju samo kako bi privukli pažnju na sebe..

VIDEO

Gostujući u emisiji Veto Sanjina Španovića na Jabuci TV predsjednica Laburista Nansi Tireli rekla je kako ne vjeruje u izjave glasnogovornika MOST nezavisnih lista Nikole Grmoje da se prisluškivalo i pratilo Božo Petrova, već ih smatra privlačenjem pažnje na sebe.

- Mislim da je to što Most radi privlačenje pažnje i da je to vrlo opasno. Stvaramo u društvu veliku nesigurnost jer izjava gdje se kaže da nema dokaza, ali ima sumnje nije stvar koja je ozbiljna. U ovoj situaciji treba biti ozbiljan i odgovoran i MOST se mora boriti da se bavi reformama, a sve ovo usput načinom na kojima zaokupljuju pažnju nije odgovorno jer to je samo privlačenje pažnje na sebe - rekla je Tireli u emisiji Veto.

24sata

Komentirajući najave Bože Petrova kako će se broj ministarstava smanjiti za šest mjeseci Tireli je rekla kako je to dokaz da je Most nepripremljen za vlast.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Oni su govorili o smanjenju ministarstava u kampanji i to najavljivali, a ako sada traže povjerenstvo znači da o tome nisu radili analize. Nepripremljeni su i da je drugačije oni sada bi znali koje ministarstva po njima treba ukidati i spajati i zbog čega. Sada bi već u pregovorima inzistirali na smanjenju broja ministarstava - rekla je Tireli koja smatra da će nova Vlada teško opstati u kontinuitetu.

- Nisam sigurna u kontinuitet nove Vlade. MOST je nepovjerljiv prema partnerima što nije dobro. Moraš imati minimum povjerenja. Ove izjave MOST-a me zabrinjavaju - rekla je Tireli.

Na pitanje o izboru Ustavnih sudaca koje predstoji u Saboru Tireli je rekla kako će do toga teško doći 

- Mislim da ćemo nove Ustavne suce teško izabrati. Mislim da je MOST u pregovorima ozbiljno govorio da se Ustavni sud ukine pa će biti vrlo interesantno da vidimo što će biti s tim. To su spomenuli nekoliko puta. Način na koji Ustavni sud u zadnje vrijeme donosi odluke tjera me da mislim da nam čak ni ne treba. Članica smo EU, građani se mogu obratiti sudu za ljudska prava. Presude na tom sudu bi bile objektivnije i puno pravednije od ovih koje donosi naš Ustavni sud. Nedavno nismo uspjeli izabrati nove suce i teško je očekivati da će se sada postići dogovor - rekla je Tireli.

Tijekom emisije rekla je kako još nije odlučila hoće li se ponovno kandidirati za predsjednicu Laburista, ali da će njihov klub zastupnika biti kvalitetna oporba u Saboru. Priznala je kako su Laburisti zahvalni SDP-u što ih je pozvao u koaliciju i kako bi bez njih teško samostalnim izlaskom na izbore ostali parlamentarna stranka.

Najavila je kako se sada okreću lokalnim izborima, a u Zagrebu, kaže Tireli, sklona je podržati kandidaturu Anke Mrak Taritaš, ali o tome konačnu odluku donosi podružnica Laburista u Zagrebu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović je najavio svoju konferenciju

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1