Obavijesti

News

Komentari 35

Ovako izgleda 12 tona kokaina: Vrijedi čak 360 milijuna dolara

Ovako izgleda 12 tona kokaina: Vrijedi čak 360 milijuna dolara
5

Kokain su pronašli ispod zemlje na četiri farme u na sjeverozapadnoj pokrajini Antioquia, u blizini granice Kolumbije i Paname. 'To je najveća zaplijena u povijesti, tvrdi kolumbijski predsjednik

VIDEO

Policija je u srijedu zaplijenila više od 12 tona kokaina u vlasništvu glavne kolumbijske kriminalne bande, što je najveća zaplijena u dugotrajnoj nacionalnoj borbi protiv krijumčarenja narkotika, izjavio je kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos.

Colombian police and soldiers guard more than 12 tons of seized cocaine in Apartado, Colombia

Kokain, čija je tržišna vrjednost po Santosovoj procijeni oko 360 milijuna američkih dolara, pronađen je pohranjen pod zemljom na četiri farme u na sjeverozapadnoj pokrajini Antioquia, u blizini granice Kolumbije i Paname.

- Zahvaljujući policijskoj operaciji u suradnji s obavještajnim službama prijateljskih zemalja napravljena je najveća zaplijena u povijesti - rekao je Santos u policijskom sjedištu u kojem je izložen zaplijenjeni kokain.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Colombia

Santos je zaplijenjeni kokain povezao s bandom krijumčara droge, poznate kao Zaljevski klan, koja je postala jednom od najvećih prijetnji sigurnosti nakon što je prošle godine potpisan mir s FARC-om, bivšom najmoćnijom gerilom na američkom kontinentu. FARC je krajem kolovoza 2016. u Havani, na Kubi, sklopio mir, a u studenome je u Bogoti potpisao mirovni ugovor s predsjednikom Juanom Manuelom Santosom.

Santos, koji svoj ured napušta iduće godine, obećao je poslati 80.000 vojnih i policijskih snaga u područja koja su nekada bila pod  kontrolom FARC-a kako bi spriječio pokušaje novih krijumčarenja droge.

Colombia

Policija je izvijestila i da je četvero ljudi uhićeno tijekom trodnevne operacije koja je dovela do zaplijene droge.

Zaljevski klan vodi bjegunac Dairo Antonio Usuga, poznat kao Otoniel. SAD-e su ponudile nagradu od pet milijuna dolara za informacije koje bi dovele do njegova uhićenja ili smrti. Osim droge, banda se bavi i ilegalnim rudarstvom, a većina članova, kojih se procjenjuje ima 1.500, ranije je bila u redovima desničarskih paravojnih skupina. Kolumbija je jedan od vodećih svjetskih proizvođača kokaina, s proizvodnjom od oko 910 tona godišnje. Policija je ove godine zaplijenila 362 tona kokaina.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag