Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovakva blamaža zaslužuje i pitanje o povjerenju Vladi RH'

None Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Uz upozorenja američke strane, Ministarstvo obrane i ministar Krstičević su jednostavno ignorirali nešto što je u suvremenoj poslovnoj korespondenciji normalno, a to su mailovi, kazao je

U povodu SDP-ove najave interpelacije o radu Vlade zbog propale kupnje borbenih aviona, saborski zastupnik Siniša Hajdaš Dončić rekao je u ponedjeljak u Zaboku da takva blamaža zaslužuje pitanje o povjerenju ministru i Vladi.

- Taj je slučaj veliki cirkus i blamaža Republike Hrvatske - rekao je odgovarajući na pitanja novinara o interpelciji potpredsjednik Hrvatskoga sabora iz redova SDP-a Hajdaš Dončić.

- Uz upozorenja američke strane, Ministarstvo obrane i ministar Krstičević su jednostavno ignorirali nešto što je u suvremenoj poslovnoj korespondenciji normalno, a to su mailovi. To je normalan način kao što je nekad u povijesti bio golub pismonoša ili telefaks. Danas je to mail. Jednostavno su Hrvatsku doveli na stup srama - rekao je.

I TO POČETKOM 2018. Amerikanci došli u MORH da objasne probleme s avionima

Potpredsjednik Sabora je izjavio da je čudno da su prije osam do deset mjeseci predsjednica, premijer i ministar obrane tvrdili da Hrvatska nema novaca za nove avione jer smo siromašna zemlja pa će se zato kupiti 12 rabljenih.

- A sada odjedanput, kao da se ništa nije dogodilo, krećemo navodno u kupovinu novih aviona. Ljudi pamte, nismo blesavi. A ovakva blamaža zaslužuje i pitanje o povjerenju, ne samo ministru obrane, nego povjerenju upravljanja sustavom cjelokupne Vlade RH - kazao je Hajdaš Dončić.

Siniša Hajdaš Dončić u Zaboku je bio na ministarskom panelu na temu Globalna suradnja na olakšavanju pristupa međunarodnim izvorima financiranja za poduzetnike početnike i poduzetnike u intenzivnoj fazi rasta, organiziranom uz otvorenje World Business Angels Investment Forum ureda za Europsku uniju.

Komentari (25)
  • siniša pusti avione jer vi imate veliki problem u stranci, a to je da morate uništiti krpelja prema tome nabavi te frontline i krenite

    21. 1. 2019,   17:24
  • Ne daj Bog da branim HDZ-ajce ali baš i ne bi rekel da to zaslužuje pitanje o povjerenju vladi. Kad nije ono s MIG-ovima zasluživalo onda ne zaslužuje ni to.

    21. 1. 2019,   16:28
  • dončiću da si remot migova koja nas je koštala desetka mil.kn.nazva blamažom i sramotom za RH i da si onda postavija pitanje povjerenja ministru i ondašnjoj vladi danas si moga nešto biti na političkoj sceni ovako si samo mali nebitni dronjčić

    21. 1. 2019,   17:41