Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovdje na štednju mogu staviti cijelu prosječnu hrvatsku plaću

None Foto: Privatni album

Antonija Emreuš (24) iz Donjeg Vidovca preselila se u Njemačku gdje danas i živi. Iako radi čak dva posla, sretna je. Sada konačno zarađuje dovoljno. Jednog dana voljela bi se vratiti u Hrvatsku.

Vidjela sam da je u Lijepoj Našoj teško dobiti posao na neodređeno i da je nemoguće preživjeti mjesec, a ne pitati se koliko će plaća kasniti. Zato sam otišla.

Kaže nam to Antonija Embreuš. Krajem 2016. se iz rodnog Donjeg Vidovca preselila u Austriju, a potom u Stuttgart.

- U Hrvatskoj sam radila za minimalac, dok ovdje, uz sve troškove koje život nosi, prosječnu hrvatsku plaću mogu staviti na štednu knjižicu. Odluka za odlaskom pala je onaj dan kada mi je istekao ugovor u sportskoj kladionici u kojoj sam tada bila radila - priznaje.

ISPOVIJESTI ISELJENIKA 'Ovdje radimo da bi živjeli, a u Hrvatskoj kako bi - preživjeli...'

Antonija danas živi u, kako kaže, jednoj od najvećih metropola u Njemačkoj - Stuttgartu. Jedine mane grada su, navodi, stalne prometne gužve. 

- Srećom, javni prijevoz je dostupan na svakom koraku - ističe. 

Antonija radi u marketingu, a radni su joj i vikendi. Naime, uz posao se odlučila i za dodatni posao u gastronomiji. Unatoč velikom poslu, svaki dan stigne popiti kavu s prijateljicama, otići u kino ili na plivanje. 

ŽELIMO ODGOVORE Svakog dana pitamo Vladu: Što činite da zaustavite iseljavanje

Hrvatsku pamti kao zemlju u kojoj je napravila prve korake, obrazovala se i upoznala prave prijatelje.

Iako joj život u Stuttgartu pruža sve što želi, Antonija se ipak jednog dana želi vratiti u domovinu. Fali joj, kaže, svaki kutak Hrvatske.

Kada će se vratiti, to još ne zna.

Na odlasku iz Hrvatske s njom je otišla i njezina prijateljica, ali kako Antonija kaže, nije bila dovoljno jaka proći početni stres s kojim se osoba susreće u tuđoj zemlji.

DEMOGRAFSKA OBMANA Ispunite anketu o iseljavanju: Želite li i vi otići iz Hrvatske?
 

Više o ovoj temi pročitajte na iseljavanje.24sata.hr
https://iseljavanje.24sata.hr/

Tema: Demografska obmana

Komentari (103)
  • Zamolio bih novinare ovog portala da nas vec jednom prestanu bombardirati litanijama svih tih dezertera iliti bjegunaca iz Hrvatske. Ko je otisao neka je otisao. Tko namjerava otici . neka namjerava, Ali nije lijepo, i nije red da se stalno pise o tome i time remeti mir nas u HDZ-u i bratskim nam SDP-u, IDS-u i HNS-u koji nam tako lijepo glume oporbu,,,,, nasih ravnatelja agencija i ustanova te njihovih zamjenika te savjetnika,,, potom savjetnika, savjetnika,,,,,,za javnu nabavu, EU fondove, kisu, poplave, pozare,,,,,,pa onda nacelnike, gradonacelnike, zupane, njihove zamjenike, tajnike, referente, savjetnike, poslovne prijatelje sa namjestenih natjecaja,,, da ne nabrajam sad sve. A i nije brate lijepo, i nezahvalno je to do zlaboga, u tim clancima o iseljavanju toliko blatiti nas iz HDZ-a i vec spomenute nase glumce oporbe iz SDP-a, HNS-a, i IDS-a, umjesto da se svakim danom, ma sto danom, satom, hvale nasa dostignuca na eliminaciji nezaposlenosti, podizanju zivotnog standarda i platezne moci,, nasijeh gradjana,,, pardon . bas sam munjen ovako rano ujutro,, daklem da se hvale nasa dostignuca i postignuca na eliminaciji nezaposlenosti, podizanju zivotnog standarda i platezne moci,, nasih clanova, njihovih familija, rodjaka, kumova, sa nastimanih natjecaja poslovnih prijatelja, ljubavnika i ljubavnica,,,, nasijeh pasa, macaka, papiga, zamoraca,,,,,,,.

    31. 7. 2018,   06:15
  • "Antonija radi u marketingu, a radni su joj i vikendi. Naime, uz posao se odlučila i za dodatni posao u gastronomiji." Kako lijeppo napisano raznošenje letaka i pranje posuđa.

    30. 7. 2018,   22:58
  • Evo i mene, ne bude me ovdje lihvarili raznorazna odvjetnička društva, vratim se na ljetovanje da uživam u ljepotama naše domovine, ciao

    30. 7. 2018,   22:45