Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovdje sam kako bismo zajedno pobijedili na izborima za EU...'

None Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL 2

U Münchenu je u petak poslijepodne započeo završni predizborni skup Europske pučke stranke (EPP) za izbore za Europski parlament na kojem pored i njemačke kancelarke Angele Merkel sudjeluje i Andrej Plenković

Drago mi je da sam ovdje u Münchenu na završnom skupu dugotrajne kampanje našeg kandidata Manfreda Webera. Tu ćemo svi zajedno još dignuti moral kako bi naša Europska pučka stranka pobijedila u nedjelju na izborima za Europski parlament, rekao je hrvatski premijer Andrej Plenković uoči završnog predizbornog skupa Europske pučke stranke.

EPP final campaign event ahead of the EU election, in Munich | Autor: MICHAEL DALDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MICHAEL DALDER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Na završnom skupu Europske pučke stranke će osim hrvatskog premijera sudjelovati i njemačka kancelarka Angela Merkel, glavni kandidat EPP-a Manfred Weber, bugarski premijer Bojko Borisov, predsjednik EPP-a Joseph Daul, austrijski kancelar Sebastian Kurz a publici bi se trebao obratiti i poljski političar i bivši vođa pokreta Solidarnost Lech Walesa.  

Plenković je istaknuo kako su poruke koje su bitne, poruke zajedništva, suradnje i svih onih politika koje će pridonijeti razvoju gospodarstva, socijane uključenosti i sigurnosti, što je, kako je rekao, jedna od kapitalnih tema posljednjih godina u Europi.

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

- Ono što je dobro je da je naša suradnja prijateljska, otvorena iskrena i na tom tragu smo zajednički kao i naši kandidati u Zagrebu i Hrvatskoj odradili ovu kampanju - rekao je Plenković koji bi na skupu u Muenchenu trebao održati govor.

Komentari (22)
  • Što je napisao tu jedan trol da je Bulj čoban a Plenki "dominator"...čoban je častan posao a "uvlakač" ili prodana duša nek narod odluči !!!

    24. 5. 2019,   19:21
  • Eno našeg uvlakača u četvrtom redu,ne zna se ni laktati,hehehe. Da je Kolinda tamo već bi bila pokraj Merkelice,ako ne i ispred nje.

    24. 5. 2019,   17:51
  • Sutra kreće početak kraja bakice Angele i Briselskog ćate Andreja. Novi saziv EP će otpuhati njihove narkomane koji se lažno predstavljaju kao demokršćani, pučani i slični tulipani.

    25. 5. 2019,   08:41