Obavijesti

News

Komentari 173

Ovi psići ne znaju što ih čeka: Oderat će im kožu i pojesti ih

Ovi psići ne znaju što ih čeka: Oderat će im kožu i pojesti ih
6

Kinezi iz grada Yulina obilježavaju početak ljeta svojom tradicionalnom prodajom i konzumacijom psećeg mesa. Aktivisti pokušavaju otkupiti što više pasa i spasiti ih

VIDEO

Na festivalu koji obilježava početak ljeta u kineskoj pokrajini Guangxi, svake se godine održi kontroverzna prodaja mesa . Umjesto svinjetine, piletine ili janjetine, na ondašnjem se sajmu proda na tisuće pasa .

Premda su borci za prava životinja sve brojniji i glasniji, utjecaj tradicije i dalje je snažan , a nepostojanje zakona koji bi zabranili prodaju i konzumiranje psećeg mesa pridonose ovomu običaju.

Jedna od najžešćih aktivistica za privođenje ovog običaja kraju je Yang Xiaoyun , koja svake godine pokuša otkupiti što više pasa i omogućiti njihovo sigurno sklanjanje .

- Dok god ne postoji zakonska regulativa, nema šanse da šačica nas aktivista uspije odgovoriti mještane od ove navike ubijanja i jedenja pasa. Ali ova će se loša navika promijeniti prije ili kasnije. Pozivi sa svih strana svijeta učinit će svoje i država će biti prisiljena donijeti zakon o zaštiti životinja. Prije ili kasnije - kazala je Yang.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24SATA 00:33

Oni pak, koji u mesu planiraju nastaviti uživati tvrde da u tome nema ništa loše.

- Ovo je jedna od naših tradicija. Vi nas kritizirate da smo nehumani i da nemamo suosjećanja, ali ja mislim da jednostavno svi živimo u potpuno drugačijim okolnostima . Ne možete sve ljude svesti pod isto. Kad ja ne bih jeo svinjetinu i kad bih tražio od svih ostalih da ne jedu svinjetinu samo zato što je ja ne jedem, to ne bi bilo u redu - rekao je Liang Xiaoli , čest posjetitelj festivala mesa.

Grad Yulin je danas još uvijek mjesto gdje se bore aktivisti i tradicionalisti, a to će se promijeniti jedino ako se u cijelu priču uključe državne institucije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 173
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca