Obavijesti

News

Komentari 86

Ovise o 'Đuri': Konačno imamo svoju kuću, ali ništa za jesti...

Ovise o 'Đuri': Konačno imamo svoju kuću, ali ništa za jesti...
1

NEIZVJESNOST Obitelj Gašparac jedna je od mnogih koje čekaju plaće iz Đure Đakovića. Radnici su u štrajku već 10 dana, a iz tvrtke obećavaju isplatu uskoro

VIDEO

Ovo s neisplatom plaće meni i mojim kolegama s posla i, naravno, članovima moje obitelji neizrecivo je golem životni problem. Jer, za plaću se ne zna kada će biti, supruga radi honorarno tek da se namakne koja kuna, a mi sami i tri kćeri, jedna studentica i dvije školarke, izravno ovisimo o tome ima li plaće iz "Đure" ili ne, pa može li teže, rekao je  Zvonimir Gašparac (44), radnik tvrtke Specijalnih vozila Brodskog "Đure Đakovića".

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

06:32

U Đuri 17 godina kao zavarivač zarađuje plaću za sebe i svoju obitelj. 

- Plaće nas "Đurinaca" nisu neke baš velike ali su bile redovite i na taj način mojoj obitelji dostatne, a  sada su nažalost "postale" problem i pitanje obiteljskog opstanka. Velika većina Đurinaca živi od te plaće, od mjeseca do mjeseca se "krpa", i sad kad svoj posao odradimo korektno i ispunjavamo sve zadane obveze onda vam sutra netko iz uprave dođe i kaže: nema plaće. A, ja ne mogu otići u Elektru ili drugdje i tražiti da mi prolongiraju naplatu računa ovaj mjesec - objasnio je Zvonimir. 

Od njegove plaće ovise i supruga Gordana (44) i tri kćeri od 21, 19 i 17 godina, pa je neisplata za njih kao obitelj jako veliki udar. 

'Uskoro plaća u Đuri Đakoviću, pregovaramo s Amerikancima'
'Uskoro plaća u Đuri Đakoviću, pregovaramo s Amerikancima'

- Kako da, recimo, svoju kćer koja studira nazovem i kažem spremi stvari i vrati se za Brod? Nemamo plaće i novaca za dalje, a o tome ovisi njezina budućnost. Užasno teška situacija. Ovaj mjesec smo nekako uspjeli uz pomoć naših obitelji drugih dobrih ljudi riješiti neke mjesečne dažbine i račune, a što i kako dalje, kako kad dođe 15.studeni ako kažu da, opet, nema plaće, kako dalje - očajan je Zvonimir.

- Već sada ulazimo u dugove, crvene minuse, strahujemo samo da nam nešto ne bi sjelo na račun i blokiralo, zar nam to treba? Ja sam u Đuri na poslu učinio sve da se to ne dogodi, svoju sam plaću uredno zaradio - dodao je. 
 
Zvonimirova obitelj živi u centru Broda i, kaže, nema mogućnost da ima kokoši, svinje niti bilo što slično da se nekako preživi dok plaća ne stigne. 

'Sljedeći tjedan trebale bi stići plaće radnicima Đure Đakovića'
'Sljedeći tjedan trebale bi stići plaće radnicima Đure Đakovića'

- Nismo mi u našoj obitelji navikli na nekakav luksuz, ali kad smo čuli da nema plaće možete misliti kako nam je bilo i kako sada trpimo zbog te neizvjesnosti. Mjesečne režije su nam 1200 kuna, treba biti umjetnik izgurati s plaćom od 5500 kuna. Zato Boga molimo da se za Đuru nađe rješenje, a ako ne, onda doista ne znam što i kao dalje - rekao nam je Zvonimir i dodao da za njegovu struku u Brodu nema posla. 

- Užasno se osjećamo, sada nakon tolikih godina truda i odricanja konačno imamo svoj krov nad glavom a nemamo što za jesti, kako ne bismo bili očajni - zaključuje sa suzom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca