Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovisno o tipu 'usluge': Seks u grmlju košta od 60 do 120 kn

None Foto: Dreamstime

Prisilna prostitucija: Prvo ih tuku i vežu, uzimaju dokumente, siluju ih i sve to snimaju, a zatim ih, pod prijetnjom da će snimke pokazati njihovim obiteljima, prisiljavaju da se prodaju za seks...

U Srbiji su u zadnje vrijeme jedna od glavnih tema u medijima priče u vezi s uličnom prostitucijom u Kruševcu, ali i u drugim gradovima. U Kruševcu se tako ulična prostitucija odvija na tri lokacije: na obilaznici oko Kruševca kod Jasičkog mosta, druga lokacija je kod Željezničke stanice i treća na izlazu iz Kruševca kod mosta u Bivolju, javlja Alo.rs

'Noćne dame' svoje usluge pružaju po iznajmljenim sobama, u grmlju, automobilima, a cijena se kreće od 1.000 do 2.000 dinara (od 60 do 120 kuna), ovisi o tipu 'usluge'.  

Kako navodi Alo.rs, ulične prostitutke dolaze iz najnižih društvenih slojeva. No, uz uobičajenih mjesta, prostitucija se odvija i u stanovima i sobama koji se iznajmljuju baš za tu namjenu. Ima dosta djevojaka koje povremeno pružaju seksualne usluge odlaskom kod klijenta. 

Veliki broj djevojaka iz Kruševca bavi se prostitucijom i u Beogradu. Lokacije na kojima se najčešće mogu naći su autocesta Beograd - Niš kod "Plavog mosta" i oko željezničke stanice. Sve one odlaze na studij, ali zbog teške obiteljske situacije, neimaštine ili droge završavaju na ulici. 

Prema zakonu u Srbiji, prostitucija se kažnjava novčanom kaznom ili zatvorom u trajanju do mjesec dana. Za razliku od svojih 'dama', za svodnike je zakonom određena kazna u trajanju do tri godine.  

Kako navodi Alo.rs,  šokantne vijesti koje s vremena na vrijeme potresaju Kruševac nisu više toliko šokantne za malu sredinu, ali je žalosna izjava policije kad kažu da im je "osoba od ranije poznata".

Obećanja koja djevojke dobivaju od primamljivih budućih "poslodavaca" završavaju se uglavnom tragično. Jednu takvu priču je ispričala djevojka iz Kruševca prije nekoliko godina, koja je dobila ponudu da radi kao hostesa u klubu, a ispostavilo se da treba raditi kao striptizeta i prostitutka, i to ni manje ni više nego na Kosovu. Prvo ih tuku i vežu, uzimaju dokumente, siluju ih i sve to snimaju, a zatim ih, pod prijetnjom da će snimke pokazati njihovim obiteljima, prisiljavaju na prostituciju. Navodno se takvi klubovi nalaze između Prištine i Kosovske Mitrovice, a vlasnici klubova plaćaju lokalnoj policiji za neometan rad. 

Veliki broj djevojaka po ljeti odlaze raditi kao hostese u klubovima na hrvatskoj i crnogorskoj obali, a završavaju kao prostitutke. 

Također, posljednjih godina je jako popularna i vikend prostitucija. Djevojke vikendom odlaze u druge gradove kao što je Novi Pazar gdje rade po barovima, klubovima, raznim salonima za masaže i navodnim modnim kućama i agencijama.

Alo.rs navodi kako je istina da su srpske vlasti  zadnjih nekoliko godina uložile značajan napor kao i lokalna samouprava da se prostitucija svede na najmanju moguću mjeru, ali to je i dalje nedovoljno.

Komentari (84)
  • Teško žabu u vodu natjerati... vidi malo oko sebe, ima siromašnih cura pa ne mašu icckom u grmlju iza kauflanda. Rade nešto normalno makar slabo plaćeno. Pišete o najobičnijim *urvama, ništa drugo i nije ni vrijedno spomena. Osim ako ste htjeli izreklamirati kolika je tarifa?

    3. 8. 2017,   23:25
  • Obitelj bi shvatila da vidi snimke i pokusala pomoc siguran sam ..... nije bas neki izgovor

    3. 8. 2017,   23:25
  • Srećom pa kod nas ovoga ''nema'' .

    4. 8. 2017,   10:10