Obavijesti

News

Komentari 16

'Ovo je cijeli tekst moje tužbe, Lex Agrokor odstupa od prava'

'Ovo je cijeli tekst moje tužbe, Lex Agrokor odstupa od prava'
1

U samom tekstu podneska pobrojana su sva odstupanja Lex Agrokora od europskoga prava kao i teška nesuglasja s Ustavom Republike Hrvatske, piše Todorić...

VIDEO

Ivica Todorić na svom je blogu jučer objavio kako je podnio tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Danas je objavio cijeli tekst tužbe:

- Kao što sam i najavio, u nastavku možete preuzeti i pročitati cijeli tekst moje tužbe Europskoj komisiji. U samom tekstu podneska pobrojana su sva odstupanja Lex Agrokora od europskoga prava kao i teška nesuglasja s Ustavom Republike Hrvatske. Pravni koraci koje poduzimam mišljenje su eminentnih hrvatskih i međunarodnih pravnih stručnjaka koji dijele stav da je takav zakon jedinstven u Europi te odstupa od svih pozitivnih zakonskih rješenja zemalja članica Europske unije, piše Todorić.

Tekst tužbe možete pogledati ovdje.

Ivica Todorić jučer je napisao:

Nažalost, zbog sporosti hrvatskih institucija, koje ne reagiraju na zastrašujuće posljedice neustavnog i nezakonitog Lex Agrokora , podnio sam tužbu Europskoj komisiji zbog nesuglasja Lexa sa zakonodavstvom Europske unije. Tužba je dostavljena i predsjedniku Europske komisije, a s njezinim ću sadržajem upoznati sve predsjednike vlada zemalja Europske unije kao i sve zastupnike Europskog parlamenta.

'Zbog Lex Agrokora podnio sam tužbu Europskoj komisiji'
'Zbog Lex Agrokora podnio sam tužbu Europskoj komisiji'

Međunarodni i hrvatski pravni stručnjaci koji su sudjelovali u pisanju teksta Tužbe, a iznimno su dobro upoznati s odredbama Lexa i okolnostima njegova donošenja, imaju nepodijeljeno mišljenje o teškom kršenju i Ustava Republike Hrvatske, ali i pravne stečevine Europske unije koju ie Hrvatska ugradila u svoje zakonodavstvo i obvezna ju je poštivati i provoditi.

Na sam čin tužbe protiv Republike Hrvatske teško sam se odlučio, na njega sam, zbog kršenja mojih temeljnih ljudskih prava, bio primoran. 

I ne, to nije tužba protiv moje Domovine, ovo je tužba protiv jedne nerazumne politike i njezinih provoditelja, a protiv njih se nikada neću prestati boriti. Čim Tužba prođe urudžbene procedure u Europskoj komisiji, s njezinim ću sadržajem upoznati i hrvatsku i međunarodnu javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali
MALI IVAN JOŠ JE U BOLNICI

DOZNAJEMO Beba koju su našli u Zaprešiću ide u Nazorovu. Ravnateljica: Jučer su nas zvali

Dijete se i dalje nalazi u bolnici, a nakon otpusta iz bolnice, djetetu se priznaje usluga smještaja u adekvatnu udomiteljsku obitelj ili ustanovu socijalne skrbi - odgovorili su za 24sata iz Hrvatskog zavoda za socijalni rad.