Obavijesti

News

Komentari 191

'Ovo je HDZ, nije Komunistička partija da se bavi progonom...'

'Ovo je HDZ, nije Komunistička partija da se bavi progonom...'
6

Podsjetimo, protiv Brkića je policija podignula kaznenu prijavu, a predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković sazvao je sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća

VIDEO

- Danas je redovna sjednica Užeg predsjedništva, predsjednik stranke predlaže teme dnevnog reda. Koliko znam ovo je Hrvatska demokratska zajednica, a ne komunistička partija, hvala Bogu. A u demokraciji postoje institucije države koje se bave progonom, to sigurno nisu političke stranke, poručio je u utorak novinarima Milijan Brkić prilikom ulaska u središnjicu HDZ-a uoči sjednice Užeg predsjedništva na kojoj će se raspravljati o njemu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

Podsjetimo, protiv Brkića je policija podignula kaznenu prijavu, a predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković sazvao je sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, ali prije toga Užeg predsjedništva kako bi raspravio činjenice oko svog zamjenika Brkića. 

Predsjedništvo HDZ-a u utorak raspravlja o Milijanu Brkiću?
Predsjedništvo HDZ-a u utorak raspravlja o Milijanu Brkiću?

Iako je prozvao institucije da se koriste za političke sukobe, Brkić sada to opovrgava. 

- Ja institucije nikad nisam kritizirao, sjetite se moje prve izjave da ja u nečemu ne želim sudjelovati pa tako ni dalje - kratko je rekao.

Ostali članovi Užeg predsjedništva stranke nisu bili baš rječiti pa su prije same sjednice prolazili bez komentara.

Plenkovićev model: Za obračun s 'nestašnima' čeka zadnji tren
Plenkovićev model: Za obračun s 'nestašnima' čeka zadnji tren

Milijana Brkića ispitali su nedavno u policiji u svojstvu osumnjičenika jer je presretao poštu svoje bivše supruge, koristeći usluge bivšeg MUP-ovog informatičara Franje Varge optuženoga u "aferi SMS".

Prema neslužbenim informacijama, do tih je spoznaja policija došla tijekom pretraga računala i dokumentacije izuzete u slučaju protiv Varge i bivšeg vozača ministra poljoprivrede i Brkićeva kuma Blaža Curića, koje Uskok u "aferi SMS" tereti zbog sprječavanja dokazivanja i pomaganja u tome nedjelu.

Kuščević: Vidjet ćemo što ima za reći...

Politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević također baš nije bio rječiti u komentaru sudbine Milijana Brkića. 

- Gospodin Brkić će imati sada nešto za kazati o cijeloj situaciji pa kad čujemo onda ćemo o svemu razgovarati - rekao je. 

Na pitanje je li Brkić teret stranci i hoće li ostati drugi čovjek HDZ-a, nervozno se nasmijao.

- Svi mi smo časni članovi stranke koji moramo doprinijeti stranci i boljitku Hrvatske, svatko ima svoju ulogu u tom procesu, sad ćemo vidjeti fino što ima reći jedna strana pa druga i onda razgovarati - poručio je kratko Kuščević. 

Zagreb: Andrej Plenkoviæ dolazi na sjednicu užeg predsjedništva HDZ-a

Plenković bez odgovora o Brkiću

Plenković je prilikom ulaska u središnjicu poručio novinarima kako će razgovarati malo o rejtingu, malo o suficitu i pobjedi na europskim izborima... Na pitanje hoće li biti razgovora o Brkiću, nije odgovorio.

Tušek: Ako dođe zahtjev, glasat će se o skidanju imuniteta

- Kaznena prijava je proslijeđena DORH-u s pozicije Ministarstva unutarnjih poslova i policije. DORH će ocijeniti da li kaznena prijava ima sve elemente koje treba imati. Ukoliko će oni smatrati da na temelju te kaznene prijave postoji dovoljno argumenata da se podigne optužni prijedlog, tada taj prijedlog mora ići prema Mandatno-imunitetnom povjerenstvu. Ukoliko će zahtjev doći, mi ćemo sazvati sjednicu MIP-a i dati prijedlog odluke na glasanje za skidanje imuniteta Brkiću - poručio je Žarko Tušek, predsjednik saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 191
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca