Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je napadač: Pijan je vozio 70 km i vratio se s pištoljima

None Foto: Nel Pavletic/PIXSELL 3

Ivana Tomljanovića sumnjiče da je u subotu ujutro upao u senjsku diskoteku Konoba i s dva pištolja počeo pucati po svima. Ubio je Tomislava Lopca i ranio još dvoje ljudi

Senjanina Ivan Tomljanovića (55), osumnjičenog za ubojstvo i dvostruki pokušaj ubojstva, sutkinja istrage pritvorila je na mjesec dana.

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Ranjenom dvojcu život je još u opasnosti. Josip Mesić, koji je ranjen u prsa probudio se tijekom subotnjeg popodneva, skinut je s respiratora i diše samostalno, dok je Tin Rončević, koji je prostrijeljen u lice, vrat i potkoljenicu došao k sebi tijekom večeri. Iako komunicira, još je na respiratoru.

- Pacijentima je stanje stabilno, ali radi se o teškim prostrijelnim ozljedama gdje metak ‘podere’ puno organa. No liječnici su optimistični i nadaju su potpunom oporavku - doznajemo iz KBC-a Rijeka. Izrevoltiran što je zbog nedoličnog ponašanja i uznemiravanja djevojaka neprimjerenim komentarima i ‘pipkanjem’ morao napustiti dikso u Senju, Tomljanović je pod utjecajem alkohola ‘skoknuo’ u Selce po oružje. Prešavši 70 km u klub se vratio nekoliko sati kasnije. Neslužbeno doznajemo da je s dva pištolja prvo ciljao u redara Tomislava Lopca (38) te mu prvi hitac opalio u nogu vičući “Klekni!”. Redar je zapomogao ‘Nemoj Ive, šta ti je, zar ćeš me ubiti?“ nakon čega ga je napadač s više hitaca usmrtio. U pucnjavi je s više hitaca teško ozlijedio i Tina Rončeviću te Josipa Mesića u čijem drušvu su se uznemirene djevojke nalazile. Od šokiranih mještana doznajemo kako je napadač poznat po nedoličnom ponašanju prema mlađim djevojkama.

Komentari (185)
  • valjda su mu deli ispravne lisice

    17. 9. 2017,   16:04
  • Saborski zastupnik Ivan Pernar nepravomoćno je osuđen na dva mjeseca zatvora, uvjetno na godinu dana zbog toga što je nacrtao dva grafita s natpisom ŽIvi zid veličine nekoliko par desetina centimetara. Šteta koju je načinio iznosi oko 30 kuna, koliko košta "malanje" natpisa. Zakon propisuje da za štetu ispod tisuću kuna nije moguće pokretati kazneni progon, ali u ovom slučaju očito je bilo moguće. Iskreno rečeno, ovo je prvi put u životu da čujem da je netko osuđen na zatvor zbog grafita. U Hrvatskoj vjerujem ima nekoliko stotina milijuna grafita. Gdje god oko sebe pogledam vidim ih nekoliko. Mislim da se u ovom slučaju doista radi o političkom progonu kako bi se zastupnika Živoga zida spriješilo da se ponovno kandidira za sabor. Ako je već kriv za te grafite, trebao je biti prekršajno kažnjen ili radom za opće društveno dobro. Odgovorno tvrdim da se ovakvi kriteriji kažnjavanja primjenjuju na sve zastupnike u zatvorima bi ih bilo poprilično. Isto tako je jasno da zastupnik Pernar podržava HDZ da ga sud ne bi osudio ni za sto, a kamoli dva grafita. Naopaka je pravda u Hrvatskoj, ali to nas samo jača u uvjerenju da treba ustrajati u borbi protiv dosadašnje politike.

    17. 9. 2017,   14:22
  • Čudno, ovome se po glavi ne bi reklo da je ubojica, liči na nekog knjižnjičara zaista

    17. 9. 2017,   13:51