Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ovo je lice zatvorenika koji je jučer pobjegao požeškoj policiji

None Foto:

S.K. je iskoristio nepažnju policajaca koji su krivo skrenuli na putu prema zatvoru. Dok su okretali vozilo 33-godišnjak je iskočio i pobjegao. Slovenija ga traži zbog krađe

Muškarac S.K. (33), koji je u subotu poslijepodne pobjegao iz policijskog vozila u Požegi, u nedjelju do podne još nije bio pronađen.

- Na temelju međudržavnog traženja na Graničnom prijelazu uhićen je muškarac. Policija iz Vrpolja ga je prepratila istražnom sudcu u Slavonski Brod koji mu je, do isporuke Sloveniji koja ga traži, odredio pritvaranje u ekstradicijskom pritvoru u Požegi - rekao je Antun Jakobović iz brodsko-posavske policije, bez da je komentirao kako je došlo do bijega, rekavši samo da će interna policijska kontrola utvrditi je li bilo propusta u radu policajaca.

Foto: Policija

S.K. je iskoristio nepažnju policajaca, koji nisu skrenuli na semaforu desno prema požeškoj kaznionici već su produžili u centar grada. Shvativši da su pogriješili odlučili su se okrenuti i vratiti na semafor, što je uhićeni iskoristio i pobjegao iz policijskog automobila u smjeru prigradskog naselja Komušina koje se nalazi u brdovitom i šumovitom dijelu Požege.

- U subotu, 9. srpnja 2016. godine, oko 15 sati u Požegi u Dubrovačkoj ulici, djelatnici Policijske uprave brodsko-posavske prevozili su u Kaznionicu i zatvor u Požegi (ekstradicijski pritvor) 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je temeljem međunarodne potrage uhićen prilikom pokušaja izlaska iz RH na graničnom prijelazu u Slavonskom Šamcu. U jednom trenutku on je iskočio iz službenog vozila te se udaljio u nepoznatom smjeru. Policijski službenici intenzivno tragaju za 33-godišnjakom - stoji u priopćenju Ivane Radić, glasnogovornice požeške policije.

Kako doznajemo bjegunca traži Slovenija zbog kaznenog djela teške krađe, koje ipak nije toliko veliko da se morao odlučiti na bijeg. Odmah nakon bijega organizirana je potraga, koja do sada nije dala rezultata.

Komentari (65)
  • Policiju triba dobro plaćati ali i nesposobne mijenjati. Imaju neki 150 kg,kako će ti potrčati?

    10. 7. 2016,   15:35
  • Muskarac s.k kao krijete ime i prezime a slika javna..glupost

    10. 7. 2016,   15:35
  • Lijep mladic ..

    10. 7. 2016,   17:23