Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovo je manipulacija, nismo se odrekli božićnica ni regresa!'

None Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Nečuvena je manipulacija koju je večeras napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek, stoji u priopćenju kojeg potpisuju Ribić, Mihalinec, Laktašić i Prašnjak

Iako je dio sindikalista nakon sastanka u Vladi kazao kako su se odrekli božićnica za ovu i sljedeću godinu te regresa za 2013. uslijedio je obrat. Predstavnici Matice hrvatskih sindikata u srijedu navečer opovrgnuli su da su postigli dogovor s Vladom i da se neće isplatiti božićnice, regresi i jubilarne nagrade, javlja RTL.

- Nečuvena je manipulacija koju je večeras napravila Vlada RH uz pomoć Spomenke Avberšek. Sindikati se na današnjim pregovorima nisu odrekli božićnice, regresa, jubilarne nagrade kako su to izvijestili Mirando Mrsić i Spomenka Avberšek a prenijeli mediji. O manipulaciji i stvarnom događanju na pregovorima izvijestit ćemo na konferenciji za tisak - stoji u priopćenju kojeg su potpisali Vilim Ribić, Branimir Mihalinec, Zvonko Laktašić i Anica Prašnjak. 

Daljnje pregovore sa sindikatima ministar Gordan Maras najavio je za sljedeći petak. Sljedeći put planiraju razgovarati o prijevozu i nekim drugim materijalnim pravima, koje Vlada namjerava srezati. Vlada predlaže i da se dnevnice smanje sa 180 na 150 kuna, a da se jubilarna nagrada daje samo onima koji idu u mirovinu.

Komentari (97)
  • ...oni predlažu svoje a ja predlažem da oni idu na posao pješice ili na biciklu, sad preko ljeta je to aktualno, ionako su blizu...da ne piju flaširanu vodu nego onu iz pipe tzv. gradsku, pitku, dobru, te da za gablec imaju 10dkg tirolske i to one sa žljundrom i četvrtinu nekog kruha koji se mrvi ko blesav...i da ne troše previše na službene mobitele, neka šalju pisma...i to financiraju iz vlastitog džepa...ajmo! Zar oni nemaju sindikat da mi s njima pregovaramo?

    4. 7. 2012,   23:28
  • Što sam vam rekao, nikakva korist od njih osim za njih same.

    4. 7. 2012,   23:53
  • Gdje udariti?? Ma udri opet po narodu, ali nije ni ovaj narod zvaka da ga ovako rastezete, a kad stvarno pukne zavrsit ce ovi lopovi isto kao i Caucesku ili francuski kralj kome je glava otpala. Jos nije bila vijest da se zastupnicima ukida naknada za prijevoz ili nesto smanjuje, ajde krenite primjerom od sebe ako toliko volite Hrvatsku da se bavite politikom kako bi radili za dobrobit naroda i drzave.

    5. 7. 2012,   00:09