Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovo je prvi avion u životu koji sam šlepao vučnom službom'

None Foto: snimio čitatelj 24sata 4

Avion je na zadarskoj zračnoj luci na leđa okrenula stravična bura koja je puhala prije nekoliko dana u Dalmaciji, s izmjerenim udarima od 190 kilometara na sat

Pa, iskreno, bio sam malo iznenađen kad su mi rekli da je avion na krovu i da im treba vučna služba, rekao nam je Josip Deur iz vučne službe u Zadru. Avion je na zadarskoj zračnoj luci na leđa okrenula stravična bura koja je puhala prije nekoliko dana u Dalmaciji, s izmjerenim udarima od 190 kilometara na sat.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- Zvali su nas iz zračne luke u četvrtak ujutro i rekli da najprije moraju demontirati krila jer ga s krilima nećemo moći okrenuti na kola. Danas, u četvrtak pristupili smo izvlačenju aviona. Krila su već bila skinuta. Brzo smo ga okrenuli, za svega pet minuta, a onda ukrcali na kamion i odvezli na procjenu štete i to što već slijedi. Bilo je pomalo neobično jer to nije automobil pa ga nemaš za što zakačiti, ali snašli smo se. Bez problema je, onako bez krila, stao na kamion po širini, a što se dužine tiče, malo je virio. Odvezli smo ga bez poteškoća - kaže Deur.

Foto: snimio čitatelj 24sata

Dodao je da je avion u privatnom vlasništvu i da sluzi za gospodarske komercijalne letove svom vlasniku koji njime vozi i padobrance za skokove.

- E, ovo mi je prvi avion u životu koji sam šlepao vučnom službom - kaže u šali Deur.
 

Tema: Hrvatska

Komentari (3)
  • Avion slomit cu ti krila...

    4. 3. 2019,   08:41