Obavijesti

News

Komentari 603

Ovo je ruta kojom će Povorka ponosa obići ulice Zagreba

Ovo je ruta kojom će Povorka ponosa obići ulice Zagreba
5

Jubilarni, deseti Zagreb Pride počinje u 14 sati. Organizatori pozivaju građane da se pridruže skupu. Policija tvrdi da neće doći do izgreda i napada na povorku

VIDEO

U subotu, 18.6. održat će se jubilarni, deseti Zagreb Pride. U 14 sati na Trgu žrtava fašizma, počinje politički javni skup- Povorka ponosa. To je središnji događaj ovogodišnjeg Zagreb Pridea na kojem će se promovirati različitosti među ljudima te jednaka prava za sve ljude.

-Želimo živjeti u gradu i zemlji koja slavi različitosti i jamči jednaka ljudska prava svim svojim građanima. Sutrašnja poruka je poruka mira i tolerancije. Zato pozivamo i ostale sugrađane da nam se pridruže u još jednoj povijesnoj povorci ponosa!-stoji u priopćenju medijima organizatora Zagreb Pride. Organizatori ističu kako se solidariziraju sa svima koji trpe diskriminaciju ili neku vrstu nasilja zbog svoje seksualne orijentacije. 

Policija je spremna za sutrašnju povorku te tvrde da nikakvih izgreda neće biti, svaki napad ili uvredu na  sudionike povorke će se tretirati kao zločin iz mržnje. Glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je da će policije biti više no u Splitu, te da MUP blisko surađuje s organizatorima povorke. Borovec  je nezadovoljan suradnjom s organizatorima zbog odbijanja prijedloga policije da se ruta povorke promijeni. MUP je predložio izbjegavanje Cvjetnog trga, Varšavske ulice i Preradovićeve ulice, što su organizatori odbili.

Sutrašnji Zagreb Pride započinje u 14 sati na Trgu žrtava fašizma, a oko 15 sati će stići do Ilice. U 17 sati je na Zrinjevcu organiziran zabavni program i koncert. Ruta kojom će se kretati povorka je: -Račkoga-Trg hrvatskih velikana-Jurišićeva-Trg bana Jelačića-Ilica-Gundulićeva-Varšavska-Ulica Petra Preradovićeva-Teslina-Zrinjevac . Predviđena su kraća zaustavljanja na ruti te petominutno obraćanje javnosti na Trgu bana Jelačića ispod zastave duginih boja.           

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 603
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću
SPOMINJE I 'ČUVARA SUHOG ZLATA'

'To može samo ljubav': Kosor se oglasila nakon novih izjava Milorada Pupovca o Plenkoviću

Podsjećamo, Pupovac je gostujući na N1 televiziji kazao kako Andrej Plenković nije imao drugog izbora, kako je Zoran Milanović krenuo normalno, a završio abnormalno...