Obavijesti

News

Komentari 92

Ovo je Slovenac koji je švercao ljude i htio pregaziti policajca

Ovo je Slovenac koji je švercao ljude i htio pregaziti policajca
6

Mladića (26) je danas saslušala zamjenica općinskog državnog odvjetnika i uskoro će podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Slovenca osim za krijumčarenje ljudima sumnjiče i za pokušaj nasrtaja na policajca

VIDEO

Slovenac (26), koji je jučer uhićen zbog krijumčarenja ljudi i koji je tijekom bijega pokušao pregaziti policajca na Istarskom ipsilonu, priveden je danas na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo u Pazinu, javlja HRT.

Uhitili Slovenca koji je švercao ljude i krenuo autom na policiju
Uhitili Slovenca  koji je švercao ljude i krenuo autom na policiju

Mladića je saslušala zamjenica općinskog državnog odvjetnika Iva Arapović i uskoro će podnijeti prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Slovenca osim za krijumčarenje ljudima sumnjiče i za pokušaj nasrtaja na policajca.

Nešto prije 12 sati prepraćen je u pulsku pritvorsku jedincu gdje je proveo prošlu noć i gdje će biti do saslušanja. Vjeruje se kako će ga sudac istrage saslušati već danas. 

Policija istražuje i kosovske državljane koje je prevozio. Među njima je i troje maloljetnika

Podsjetimo, policajci su u petak poslijepodne zapucali u gume automobila kojim je upravljao 26-godišnjak. Nitko nije ozlijeđen, a svi iz Škode pobjegli su u šumu. Policija je kasnije pronašla migrante na području Roča, a radi se o četvorici s Kosova.

Policajci su imali informacije da se u spomenutom autu prevoze ilegalni migranti pa su ih pokušali zaustaviti, no vozač je nastavio voziti te je naišao na kolonu. Zaustavio se i četvorica su istrčala iz auta u šumu. Autu je prišao policajac pa je vozač stao na gas i krenuo prema njemu, a potom zaobišao kolonu i nastavio voziti u suprotnom smjeru. Kako bi ga zaustavio policajac je zapucao prema gumi. Idući dan, u subotu ujutro, policija je uhvatila Slovenca na području Huma.

A krijumčar koji je jučer uhićen na riječkoj obilaznici je 27-godišnji državljanin BiH. Još se nalazi u prostorijama policije gdje ga istražuju. Krim istraga provodi se i nad četvero starijih migranata dok je maloljetnik i dalje u dječjoj bolnici Kantrida. Neslužbeno se doznaje kako će tražiti azil. 

Državljanin BiH se u subotu oglušio na policijske sirene i bljeskalice pokušavajući pobjeći. Kako doznajemo, vozio je slalom gotovo 3,5 kilometra ugrožavajući sve sudionike u prometu, a kad su se policajci poravnali s njim, bezobrazno im se nacerio i još jače stisnuo gas.

Vozeći 160 km/h ili više došao je do zavoja gdje je nadvožnjak Svilno. Zbog prevelike brzine tamo se zabio u Kiju Ceed, koja mu se našla na putu. Udarac ga je odbacio na zaštitnu ogradu, nakon čega se vozilo zarotiralo. Vozač je tad ostavio vozilo i pokušao pobjeći pješke, no policajci su ga uspjeli zaustaviti. Prava je sreća da u svemu nitko nije teže ozlijeđen.

Pokretanje videa...

00:22

Policija je na mjestu nesreće obavljala očevid te utvrđivala identitete putnike iz Audija nakon čega slijedi kriminalistička obrada protiv vozača za kojega se sumnja da je krijumčar ljudima. Navodno je migrante pokušavao dovesti do granice sa Slovenijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 92
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"