Obavijesti

News

Komentari 296

Ubojica roditelja iz Pokupskog: ‘Rešil sam ih. Ja sam to moral’

Ubojica roditelja iz Pokupskog: ‘Rešil sam ih. Ja sam to moral’
7

STRAŠNI ZLOČIN: Stjepan (19) branio se šutnjom nakon što je nožem izmasakrirao roditelje. Ponaša se cijelo vrijeme kao da se baš ništa nije dogodilo...

VIDEO

Ubio oca i majku: Stjepan Štimac (19) izveden je pred suca istrage Reporter: Bogdan Blotnej, 24sata i Luka Negovetić

Posted by 24sata on Friday, September 16, 2016

Stjepana Štimca (59) zadnji put su vidjeli u utorak ujutro. Bio je u lokalnoj trgovini u Skender Brdu. Kupio je cigarete i pivo. 

- Rekao mi je da treba neke najjeftinije cigarete. Još je popričao s prijateljem koji tu ima vikendicu. Otišao je iz trgovine oko 8.15 sati - rekla nam je radnica lokalne trgovine koja se pita bi li Stjepan danas bio živ da je ostao razgovarati s ostalim mještanima u trgovini.

No Stjepan je otišao kući. Navečer ga je nožem napao njegov sin. Kako nam kažu mještani, prerezao mu je grkljan. Iz nepoznatog razloga tijela roditelja mladić je odnio do spavaće sobe, gdje su ih kasnije, izmasakrirane i mrtve, našli policajci. Potom je u dnevnoj sobi zapalio svijeću i zaključao se u kuću. U srijedu ujutro došao je dostavljač koji svako jutro nosi kruh u selo i uvijek vozilo okreće baš u dvorištu obitelji Štimac. Bilo mu je čudno što nikoga nema i što nitko ne odgovara na pozive. Tijekom dana do kuće je došao i brat ubijenog Stjepana. Lupao je po vratima te dozivao brata i šogoricu. Bilo mu je čudno što ih nema, a u dvorištu su ostavili i auto i traktor. Dan poslije, u četvrtak, do kuće je došla njihova trudna kći. Ugledala je kroz prozor svijeću u sobi i potom pitala susjede za pomoć. Pozvali su policiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zet je navodno prvi ušao u kuću i otvorio policiji vrata. Našao je Stjepana te ga pitao gdje su mu mama i tata. Odgovorio je: “Rešil sam ih. Ja sam to moral” – rekli su nam zgroženi mještani koji za obitelj Štimac nemaju ni jednu lošu riječ.

Rekli su da je sin Stjepan uvijek bio povučen mladić. Roditelji su bili zabrinuti za njegovo zdravlje posljednjih dana, kažu susjedi. Navodno noćima nije spavao te je nervozno šetao po sobi.

- Mama ga je vodila kod doktora u Pokupsko, ali kako nije bio zaposlen, nije imao ni zdravstveno osiguranje. Liječnik ga je, navodno, zbog toga odbio primiti, a obitelj nije imala dovoljno novca da plati pregled – pričaju susjedi.

Očevid je u četvrtak, kad su tijela otkrivena, trajao do kasnih noćnih sati. U petak su Stjepana ispitali u Državnom odvjetništvu u Velikoj Gorici, a potom mu je sudac odredio istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke i kako ne bi ponovno počinio isto kazneno djelo.

Sa suda je izašao pognute glave i papirima je prekrio lice. Odvezli su ga u remetinečki zatvor gdje će biti najmanje 30 dana. Njegov odvjetnik, kojeg je dobio po službenoj dužnosti, najavio je da će se žaliti na tu odluku. Neslužbeno doznajemo da su ga nakon privođenja vozili na vađenje krvi kako bi vidjeli je li pod utjecajem droga i alkohola. Bio je čist, a ponašao se, kako nam kažu, kao da se ništa nije dogodilo.     

Imao je tešku prometnu

Prije pet godina pokupio ga je pijani vozač dok je vozio moped. Susjedi misle da je to ostavilo posljedice na njega.

Odredili mu istražni zatvor

Određen je istražni zatvor 19-godišnjaku osumnjičenom da je prije tri dana u Pokupskom ubio svoje roditelje, izvijestilo je Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici.

Okrivljeni je prema sumnjama velikogoričkog tužiteljstva roditelje usmrtio 13. rujna lovačkim nožem nakon čega je mrtva tijela prenio u njihovu sobu.

Sumnja se da je potom oprao nož i bacio ga na pod u dnevnom boravku te da je obrisao tragove krvi s poda, dok je predmete s tragovima krvi i odjeću u koju je bio odjeven stavio u  plastične vreće za smeće i ostavio u kupaonici.

   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 296
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag