Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Ovo mi je najgori dan u životu. Mama je zaboravila tko sam ja'

Joey (45) i njegova majka Molly (67) oduvijek su bili bliski. Već dvije godine se bore s njenom demencijom, a Joey je snimio prvi put kad ga nije prepoznala...

Joey (45) iz američke države Ohio je snimao svoju majku Molly (67) kada je pokazala prve ozbiljne znakove demencije i zaboravila tko je njen sin. Molly se već dvije godine bori s ovom bolešću, ali je dosada uspjevala držati "stvari pod kontrolom".

U ovom srceparajućem trenutku, koji je Joey snimio, je shvatio da se njegova majka više ne može boriti sama i samo uzimati lijekove već da je treba neprestalno paziti. Dok pokušava suspregnuti suze, pita je pitanja o njenoj obitelji koju ona tvrdi da ne poznaje.

Ranije tog dana, priča Joey, Molly mu je rekla da ne može sjetiti muža, njegovog oca, s kojim se razvela kad je Joey imao jednu godinu. Ovaj mučni i težak razgovor počeo je s pitanjem "Nisi bila sigurna tko je moj otac. Znaš li tko je moja majka?". Molly je odgovorila da ne zna.

Foto: youtube screenshot

Onda je priznala da ne zna ni tko je on. Pitao ju je gdje misli da su se onda upoznali, a ona je odgovorila da su možda u školi. Nešto kasnije, dok su se vozili kući, Molly je ponovno shvatila da se radi o njenom sinu i rekla da ga puno voli. Tu se Joey potpuno slomio i rekao da taj dan nikad u životu neće zaboraviti.

- Pokazao sam svima svoje slabosti, ali želim upozoriti na problem demencije i to je ono što je važno. Stanje moje majke se mijenja iz dana u dan. Družimo se, vodim je u šoping, ali i na sportska događanja. Imam i sestru, ali ja sam s majkom uvijek bio bliži, kao jedini muškarac u obitelji nakon što se majka rastala s ocem. Ne znam što će biti u budućnosti. Teško mi je gledati ovu snimku, ali htio sam poslati poruku da je važno boriti se i razviti svijest o ovoj okrutnoj bolesti - rekao je Joey.

Komentari (41)
  • Zamislite da uz bezbroj ovakvih ljudskih sudbina neki ljudi zele rat. Nikada necu shvatiti neke ljude. Ja nikada necu zaboraviti kada sam svog nepokretnog djeda vozio u kolicima ili gradjevinskim tackama kako god hocete, dok pucaju granate i fijucu meci, kisa lije a on mi kaze, ostavi me ja sam star. Trebam li ista vise napisati.

    2. 2. 2017,   22:07
  • Tužno i pretužno, a tek kad se to doživi. Ni moja mene ne prepoznaje:(

    2. 2. 2017,   22:10
  • Tužna priča, ali divan sin.

    2. 2. 2017,   22:32