Obavijesti

News

Komentari 196

"Ovim dokumentom je Todorić držao Rohatinskog u šaci..."

"Ovim dokumentom je  Todorić držao Rohatinskog u šaci..."
1

'Dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrtke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kn u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a'

VIDEO

Koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB vjerojatno nikad nećemo saznati, napisao je na Facebooku Nikola Grmoja iz Mosta uz objavljeni dokument koji otkriva čime je Todorić u šaci držao Rohatinskog, bivšeg guvernera HNB-a.

Grmojin post objavljujemo u cijelosti:

"Svjedok istražnog povjerenstva za Agrokor, bivši guverner HNB-a Željko Rohatinski, pravi je primjer da povjerenstvo itekako ima smisla i da je njegova uloga u rasvjetljavanju političke pozadine presudna.

Naime, tijekom pripreme za sutrašnje Povjerenstvo dobio sam ugovor Agrokora i tvrtke Romaha, tvrtke Marije Rohatinski, u kojem jasno stoji da je propala firma prodana Agrokoru za čak 3,85 milijuna kuna u svibnju 2011. kada je Rohatinski bio guverner HNB-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na svjedočenju na povjerenstvu nakon više od pola sata ispitivanja upravo o firmi njegove supruge, Rohatinski je uporno ponavljao da je Agrokor kupio Romah za jednu kunu, zajedno s njenim gubicima i jedinom nekretninom, obiteljskom kućom obitelji Rohatinski, procijenjenom na oko 2 milijuna kuna. Vrijeme kupoprodajnog ugovora poklapa se s priznanjem Rohatinskog da su ga Todorić, Karamarko i Kujundžić nagovarali na politički angažman. Imao sam osjećaj da ga je na to priznanje potakla upravo činjenica što ga je Ivica Todorić držao u šaci, jer mu je kupnjom firme sačuvao krov nad glavom. Kada nije pristao na politički angažman, u medijima je objavljena diskreditirajuća priča o kući, ali ne i činjenica o pravoj cijeni koju je Agrokor platio za propalu firmu. Nakon svega, Rohatinski se opet 2012. vratio u Agrokor gdje je radio do propasti korporaciju umjesto da je prihvatio ponudu za posao u Goldman Sachsu.

Priznati financijski stručnjak i dobitnik nagrade za najboljeg europskog guvernera nije ni na Povjerenstvu skupio snage za punu istinu koja je, doduše, za njega jako ponižavajuća.

Koliko puta je Rohatinski poslušao Todorića i na koji način je Todorić utjecao na guvernera i monetarnu politiku HNB vjerojatno nikad nećemo saznati!"

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 196
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina