Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Evo ispita koje su ove godine maturanti riješili najgore dosad

U odnosu na prošlu godinu ove je bilo 1278 više nedovoljnih ocjena, a kako su maturantima izgledali ispiti možete provjeriti s obzirom da ih je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja objavio je ispite Državne mature koje su maturanti ovo godine, prema svim informacijama, riješili s najlošijim rezultatima dosad.

Na ovogodišnjoj državnoj maturi čak 8800 maturanata nije uspjelo ostvariti minimalni prag prolaznosti, a koliko ih je od spomenutog broja službeno palo državnu maturu, bit će poznato u ponedjeljak, kada će Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje, zadužen za provedbu državne mature, objaviti konačne rezultate.

Slavonski Brod: U srednjim skolama u tijeku je polaganje ispita drzavne mature NIKAD GORI REZULTATI Hrvatski jezik je problem: Na maturi su padali cijeli razredi

Povećao se i postotak negativnih ocjena iz matematike i hrvatskog jezika, a ovogodišnja je generacija maturanata ostvarila daleko najlošije rezultate na ispitima državne mature. 

Provjerite znate li odgovore

U odnosu na prošlu godinu ove je bilo 1278 više nedovoljnih ocjena, a kako su maturantima izgledali ispiti možete provjeriti s obzirom da ih je objavio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja: 

Hrv početni by on Scribd

Hrv napredni by on Scribd

MAT osnovna by on Scribd

MAT napred by on Scribd

Tema: Hrvatska

Komentari (76)
  • Najdebilnija su mi oduvijek bila pitanja iz Hrvatskog tj. knjizevnosti. Kao procitao si pjesmu ili lektiru, moras objasniti sto je ta pjesma ili stivo za tebe znacilo i kako ti to sebi predocavas, a onda ti kao profesor kaze, ne to nije to ... Sta nije to ako ja to tako vidim i razumijem ? Ako odredeni stih tj. nekakva literatura u meni budi drugacije osjecaje nego one koje neki profesor odreduje onda to nije kao tocno. Pitanja tipa "Koje je znacenje pjesme", "Opisi svoje osjecaje nakon procitanog..." "Kakvo je preneseno znacenje ovog djela" ... i ostali debilizmi da te glava zaboli, ovo je totalno spustanje i unistavanje kreativnog misljenja nekog djeteta, koje je mozda drugacije od ostale djece, ne osjeca se te nema iste osjecaje kao vrsnjaci. Obrazovanje i opcenito obrazovni sustav u Hrvatskoj je dno, dna .

    12. 7. 2019,   15:07
  • volio bih vidjeti određene ministre, zastupnike, tajnike, načelnike, gradonačelnike, župane... kako bi riješili, kolika bi bila prolaznost pa da se malo rugamo i smijemo.

    12. 7. 2019,   14:53
  • Previše odličnih učenika,premalo znanja.Problem je u sustavu.A i hrvatski je zakukuljen i zamumuljen(može i ovako,može i onako...)Točno je postalo:zadatci,želudci,najvrućije...I bezbroj takvih "lomljenja jezika".Ja se ne snalazim,vjerujem da ni djeci nije lako.

    12. 7. 2019,   15:44