Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ozlijeđeni odvjetnik 2015. je našao torbu s 4 kg eksploziva

None Foto: Dubravka Petric/PIXSELL 10

Slučajno ili ne, odvjetnik Križ, kojeg su ozlijedile krhotine nakon eksplozije u Vinkovcima, već se našao u sličnoj situaciji prije par godina, točnije 2015. godine, za vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni

Prvi susjed žene na čijem je balkonu ostavljena eksplozivna naprava je poznati vinkovački odvjetnik Antun Križ, koji je u mirovini. On je jedini zadobio ozlijede u nastaloj eksploziji i to od krhotina stakla koje su letjele svuda po njihovom stanu nakon što je grunulo.

POGLEDAJTE VIDEO

Komadi stakla porezali su ga po licu i glavi pa je potražio medicinsku pomoć. Slučajno ili ne, odvjetnik Križ već se našao u sličnoj situaciji prije par godina, točnije 2015. godine, za vrijeme održavanja Vinkovačkih jeseni. Tada je, 13. rujna, u ranim jutarnjim satima, u dvorištu kuće broj 8 u Ulici Kralja Zvonimira, pronađena crna torba sa oko četiri kilograma eksploziva.

ČULO SE U CIJELOM GRADU Eksplozija u Vinkovcima: 'Jako je grunulo, svi su počeli trčati'

Nepoznata osoba postavila ju je s namjerom da taj prostor 'digne u zrak' jer je u torbi bio i zapaljeni sporogoreći štapin. No, do eksplozije nije došlo jer se štapin, zbog nedostatka kisika u torbi, ugasio. Torbu je pronašao netko od korisnika prostora u dvorištu kuće i sve prijavio policiji.

A u dvorištu te kuće tada su urede imali dva odvjetnika, Tihomir Posavčić i Antun Križ, jedna privatna tvrtka, tu je bio i jedan obiteljski stan te ugostiteljski objekt. Događaj se tada dovodio u vezu sa održavanjem manifestacije Vinkovačkih jeseni i vjerovalo se kako je netko htio namjerno ugroziti sigurnost svi gostiju na manifestaciji.

VINKOVCI: SPAVALE U DRUGOJ SOBI Raznijeli joj balkon: 'Susjeda je jako mirna žena, živi s kćeri...'

Policija naknadno nije izvijestila ništa o tome koga sumnjiče za postavljanje torbe sa eksplozivom iako je i torba i opasno sredstvo u njoj bilo posebno detaljno vještačeno u Zagrebu. Navodno je na saslušanje tada odveden i član obitelji jednog od odvjetnika, ali je zbog nedostatka dokaza pušten.

Komentari (35)
  • "jer se štapin, zbog nedostatka kisika u torbi, ugasio" looooooooool

    20. 6. 2019,   22:01
  • s obzirom na naše odvjetnike kakvi su, koga sve brane, čime i kakvim sve mutnim poslovima se bave, čudim se da nema i više takvih slučajeva...

    20. 6. 2019,   23:18
  • Jel to onaj odvjetnik što je zadnji prodao "kuću" da bi krenula izgradnja Vinkovačke obilaznice?

    20. 6. 2019,   22:40