Obavijesti

News

Komentari 26

"Ozljeđivanje žene izjednačeno je s kaznom za parkiranje..."

"Ozljeđivanje žene izjednačeno je s kaznom za parkiranje..."
1

Iz Foruma žena SDP-a navode kako "udaranje glavom u asfalt okarakterizirati 'prekršajem' i nazvati ga drskim i nepristojnim ponašanjem, izjednačava taj čin s pukim prijestupom"

VIDEO

Iz Foruma žena SDP-a u subotu su priopćili, vezano za ozljeđivanje 19-godišnje djevojke, koju je napao 26-godišnji mladić ispred ugostiteljskog objekta u Viškovu, kako su 'zgroženi postupanjem policije' u slučaju zlostavljanja mlade žene na području Grada Rijeke.

Zgroženi smo postupanjem policije u slučaju zlostavljanja mlade žene na području Grada Rijeke, osobito u svjetlu recentnog događaja u Zadru, kao i činjenice da se proteklih nekoliko dana dogodio niz slučajeva nasilja nad ženama, na koje su oni koji trebaju skrbiti o sigurnosti građanki i građana ove zemlje, ostali potpuno nesenzibilizirani, dodaje se u priopćenju.

Brutalno tukao djevojku (19): 'Udarao joj je glavom o asfalt!'
Brutalno tukao djevojku (19): 'Udarao joj je glavom o asfalt!'

Iz Foruma žena SDP-a navode kako "udaranje glavom u asfalt okarakterizirati 'prekršajem' i nazvati ga drskim i nepristojnim ponašanjem, izjednačava taj čin s pukim prijestupom za pogrešno parkiranje".

Pri tom, dodaje se u priopćenju, postoji sličnost „Riječkog slučaja“ sa slučajem „Daruvarac“ i premlačivanjem djevojke u Zadru, gdje su pojedine osobe svjedočile počinjenju nasilja i nisu poduzele ništa. 

- Policija je važan dionik u provedbi Istanbulske konvencije te postupci policijskih službenika i tretiranje nasilja nad ženama od strane policije nedvojbeno šalje poruku cijelom društvu - kažu iz Foruma žena SDP-a.

Pretukao djevojku (19) pa je ostavio da leži na cesti u Rijeci
Pretukao djevojku (19) pa je ostavio da leži na cesti u Rijeci

 Ocjenjuju da postupanje riječke policije i postupanje suda u Zadru pokazuje "neučinkovitost dva krucijalna državna resora za zaštitu žrtava od nasilja – policijskog i pravosudnog".  Smatraju da Vlada ne smije ignorirati neučinkovitost ovih sustava. 

Iz Policijske uprave promorsko-goranske ranije danas je priopćeno da je riječka policija provela kriminalističku istragu nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja. Mladić je osumnjičen da je 28. prosinca rano ujutaro remetio javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Viškovu te se pritom naročito drsko i nepristojno ponašao prema četiri hrvatske državljanke, starosti od 19 do 23 godine. Također je utvrđeno da je jednu od navedenih djevojaka, 19-godišnjakinju, uz vrijeđanje naguravao i tjelesno ozljedio ispred ugostiteljskog objekta te se potom udaljio s mjesta događaja. Djevojci je pružena liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede, a 26-godišnjaka su nakon cjelodnevne potrage sinoć u 19 sati pronašli i priveli na istraživanje policijski službenici I. policijske postaje Rijeka.  Istraživanjem je k tome utvrđeno da je u proteklih desetak godina spomenuti osumnjičenik procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela. Po završetku istrage, zbog sumnje u počinjenje navedenog djela naročito drsko i nepristojno ponašanje, 26-godišnjak je prekršajno prijavljen i bit će doveden nadležnom Prekršajnom sudu, navodi se u priopćenju PU primorsko-goranske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.