Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Ozloglašen diler Cvik "oprao" je više od dva milijuna kuna...

None Foto: Nino Strmotić/PIXSELL

Jakšu i Mirjana Cvitanovića tereti se da su "oprali" najmanje dva milijuna kuna, kako bi prikrili dio novca zarađenog od preprodaje droge. Jakši Cvitanoviću se sudi i za prikrivanje dokaza

Jakša Cvitanović zvani Cvik, svojedobno ozloglašeni korčulanski narkodiler nakon odslužene zatvorske kazne od osam godina ponovo je na sudu, doznaje Slobodna Dalmacija.

Cvik je zbog dilanja zatvoren na osam godina, a na slobodi je od listopada 2014. godine. Ovih se dana pak opet pojavio na splitskom sudu, i to na pripremno ročište o ponovljenom suđenju za pranje novca i sprječavanje dokazivanja, što je dio presude koju je Vrhovni sud ukinuo u veljači 2012. godine.

Sada, nakon pet i pol godina, postupak ide dalje.

Cvika i brata Mirjana tereti se da su kako bi prikrili oko 7 milijuna kuna zarađenog novca od preprodaje droga dio novca potrošili na automobile, glisere, motocikle, na stan od 50-ak četvornih metara u Dubrovniku. Na taj su način, po optužnici, oprali najmanje 2 milijuna i 289 tisuća kuna, više od 50 tisuća eura ii nešto više od 50 tisuća dolara, piše Slobodna.

U drugom dijelu, glede sprječavanja dokaza, Cvika se tereti da je Rinu Cetiniću platio 10.000 eura kako ne bi svjedočio da ga je Cvik ozlijedio u srpnju 2006. Cetinić je potom na sudu rekao da su mu vilicu slomile nepoznate osobe koje su ga napale.

Ponovo će mu se suditi i za ti da je preko majke uputio poruku majci Ivana Marinovića u kojoj traži da povuče iskaz koji je teretio Cvitanovića, a da će mu zauzvrat financirati obranu u drugom postupku.

 

Komentari (15)
  • Lik nije gledo breaking bad. Kupis autopraonicu i samo stancas nepostojece kupce. Novci sjedaju u blagajnu, placa se porez i nikom nisi sumljiv ☺️

    11. 10. 2017,   16:43
  • Sve take treba strpati u veliku veš mašinu na pranje, i to nekoliko puta , da vidiš kako bi se oprali, i to jako dobro.

    11. 10. 2017,   16:51
  • Ovaj oprao, onaj opljačkao. Isti kur.. drugo pakovanje. HR svakodnevnica.

    11. 10. 2017,   20:06