Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pustili ga kući - umro u vozilu saniteta: 'Nisu tražili pratnju'

Nitko nije zatražio medicinsku sestru u pratnji za vrijeme prijevoza pacijenta. Muškarac je preminuo. Od čega, to se tek treba utvrditi, kaže Davor Rimac, voditelj Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja

Muškarac (72) iz Labina preminuo je u sanitetskom vozilu Istarskih domova zdravlja nakon što je otpušten kući iz KBC-a Rijeka gdje se liječio 11 dana, objavio je Index u srijedu navečer.

Je li u pitanju nemar, loša organizacija ili nešto treće, tek se treba utvrditi, jer u sanitetskom vozilu koje je došlo po nesretnog čovjeka osim vozača nije bilo medicinske sestre ili tehničara.

Pacijent je, neslužbeno doznajemo, liječen u KBC Rijeka zbog upale pluća. Muškarac je u srijedu pušten kući nakon poboljšanja zdravstvenog stanja.

Labinska ispostava domova zdravlja poslala je sanitet samo s vozačem, što nam je potvrdio Davor Rimac, voditelj Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja.

- Onaj tko je naručio sanitetski prijevoz nije naveo, a to je KBC Rijeka. Nitko nije zatražio medicinsku sestru u pratnji za vrijeme prijevoza pacijenta. Muškarac je preminuo. Od čega, to se tek treba utvrditi. Vozač je nakon što je uočio da pacijent ne diše zvao Hitnu pomoć iz Labina, te sam pristupio reanimaciji do dolaska Hitne. Koliko je trajala reanimacija ne znam. Hitna pomoć je ubrzo došla i reanimacija je nastavljena, no nažalost bezuspješno - rekao je Davor Rimac.

Kaže da je pacijent prestao disati u blizini Labina u 16.22 sata, nakon čega je pozvana Hitna pomoć. I Hitna ga je nastavila oživljavati, no muškarcu nije bilo pomoći.

- Nalog za prijevoz izdan je od Klinike za pulmologiju KBC Rijeka, a kod izdavanja naloga nije zatražena pratnja medicinske sestre/tehničara - dodao je Rimac na kraju.

Foto:Ilustracija

Tema: Hrvatska

Komentari (113)
  • Imam 2 godine staža kao vozač hitne pomoći i za to vrijeme sam doživio više sranja nego u ostalih 40 godina života. Ovo me podsjetilo kako sam bez pratnje prevozio trudnicu u poodmakloj trudnoći s komplikacijama privezanu na nosila koja su bila u poluraspadnutom stanju da sam cijelim putem razmišljao hoću li ih uspjeti rasklopiti a da mi jadna žena ne padne. Kad sam stigao opet nitko da ti priđe pomoći, nezainteresirani. Koji sustav.. Nakon 2 godine sam im doslovno j.m. i otišao.

    23. 1. 2019,   22:09
  • Ovo ispada kao ono ....Operacija uspjela...pacijent preminuo.....Da nije tužno bilo bi smješno...Poslati pacijenta bez medicinske pratnje ??? Mogli su ga onda ubaciti i na taxi ....očito pacijent nije bio još spreman za otpust iz bolnice.....😞😞

    23. 1. 2019,   21:49
  • ma za njih smo ko vreče krompira....ako nemaš vezu,tko te j..e.

    23. 1. 2019,   21:47