Obavijesti

News

Komentari 120

Pacijenti su u panici: Klime na Rebru ne rade, a počinje pakao

U sobama na Zavodu za onkologiju u pravilu su po tri pacijenta, klima je u sobi, ali ne radi. Obitelj pacijentima donosi ventilatore i hladne napitke. Osoblje se također žali, no ništa se ne rješava

VIDEO

Moj sin (28) teški je onkološki bolesnik. Zbog sarkoma mu je, nažalost, amputirana noga u kuku i trenutačno na Zavodu za onkologiju KBC-a Zagreb na Rebru prima šesti ciklus kemoterapije. Prikovan je za krevet u sobi koja nema klima-uređaj, ljutito će mama Goga.

Govori kako je stanje bilo identično i prije tri tjedna kad joj je sin također bio hospitaliziran na spomenutom Zavodu te da se nadala kako će se dosad po tom pitanju nešto riješiti, posebice što su ovih dana najavljene vrtoglave temperature.

- Za liječnike i medicinske sestre imamo samo riječi hvale, oni svoj posao izvrsno rade bez obzira na uvjete. I sami su nemoćni i ne mogu ništa riješiti. Iskreno, rekli su nam kako se ništa neće promijeniti nabolje sve dok se pacijenti sami ne dignu na noge i počnu žaliti - prepričava mama Goga koja je sinu u sobu koju dijeli s još jednim onkološkim bolesnikom u utorak ujutro donijela ventilator i bocu sa zaleđenom vodom.

- Nemaju ni hladnjak, a doslovno su po nekoliko dana prikovani za krevet, sve dok im ciklus kemoterapije ne završi - govori. Iz izvora bliskih KBC-u Zagreb na Rebru saznajemo da problem s klima-uređajima nije ništa novo i da se javlja svake godine.

- To vam se stalno ponavlja. Danas odjel onkologije, sutra neki drugi. Što da vam kažem. Tako je, kako je - neslužbeno saznajemo. Uredu ravnatelja KBC-a Zagreb priopćili smo da nam se redovito javljaju čitatelji koji tvrde da u bolnici vlada “opsadno stanje” te da pacijenti i osoblje “plivaju u znoju” zbog klima-uređaja koji ne rade.

- S obzirom na ekstremni toplinski val, klimatizacijski sustavi KBC-a Zagreb rade maksimalnim mogućim kapacitetima - priopćio nam je primarijus dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor. Odgovor na upit kakvo je konkretno stanje na Zavodu za onkologiju nismo dobili.

- Sestre su mokre, tehničari koji presvlače krevete također. Klima-uređaji su postavljeni u sobama, no ne rade. Čuli smo da se i sam predstojnik Zavoda žalio i tražio da se klima osposobi, no svi se oglušuju - napominje mama Goga.

Zvali smo i profesora dr. sc. Stjepka Pleštinu, predstojnika Zavoda za onkologiju, ne bismo li ga priupitali što se konkreto događa na Zavodu kojem je na čelu, no nije nam odgovorio na poziv. Pacijent s amputiranom nogom nada se da će sutra izaći iz bolnice, no ostaju drugi njemu slični pacijenti koji će i dalje patiti u vrućini.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava