Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pacijentu su ispunili posljednju želju: 'Kupili smo mu sladoled'

None Foto: Queensland Ambulance Service

AUSTRALIJA: Ronova kći, koja je objavila da je njen otac umro u nedjelju nakon borbe s rakom gušterače, kaže da je Ron uživao u sladoledu i da je to bila posljednja stvar koju je sam mogao pojesti...

Djelatnici australske hitne pomoći osvojili su simpatije domaće, ali i svjetske javnosti nakon što su čovjeku na samrti ispunili želju i kupili mu sladoled. Kada su početkom prošlog tjedna u Queenslandu došli po Rona McCartneya (72) uočili su da posljednjih dana gotovo ništa nije jeo. 

Liječnici su ga tada upitali:

- Ako biste išta mogli pojesti, što bi to bilo?

Ron im je odgovorio:

- Sladoled s preljevom od karamele.

Ronova kći Danielle, koja je objavila da je njen otac umro u nedjelju nakon 17-godišnje borbe s rakom gušterače, kaže da je Ron jako uživao u sladoledu i da je to bila posljednja stvar koju je sam mogao pojesti, piše BBC.

- Moja majka i ja do neba smo zahvalni liječnicima koju su našem suprugu i ocu ispunili želju i što su se za njega dobro brinuli, dodala je Danielle. 

Iz hitne su kratko poručili da je ispunjavanje želja pacijenta normalan, ali često zanemaren dio brige za njih.

Komentari (10)
  • Svaka čast, ali da pohvalim i hrvatske bolnice, idem na dijalizu svaki dan i osoblje je toliko ljubazno da svaki dan bolesnici jedu sladoled. Ako nekoga zanima Vinogradska bolnica.

    5. 9. 2018,   22:07
  • Bravo

    5. 9. 2018,   21:44
  • prokleti Ca!!!!!

    5. 9. 2018,   22:23