Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pad aviona u Pakistanu uzeo je bar 56 života, dva preživjela

None Foto: AKHTAR SOOMRO/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju, a potraga u olupini još traje

U bolnice u Karachiju stiglo je 56 tijela iz stambene četvrti glavnog pakistanskog grada na koju se pri slijetanju srušio putnički zrakoplov u kojem je bilo 99 putnika, rekle su uprave lokalnih bolnica u petak.

TEŠKA NESREĆA Tragedija u Pakistanu: Avion sa 107 putnika pao među kuće

Seemin Jamali, šef medicinskog centra Jinnah, rekao je da je bolnica primila 37 tijela. Drugih 19 nalazilo se u javnoj gradskoj bolnici, rekao je dužnosnik te bolnice agenciji Reuters.

POGLEDAJTE VIDEO: Pad aviona u Pakistanu

Koordinatorica pokrajinskog medicinskog odjela za odnose s javnošću, Meeran Yousaf, potvrdila je Reutersu da je potvrđeno barem 56 poginulih i 2 preživjela. 

IMA PREŽIVJELIH Pogledajte video: Snimka palog aviona netom prije tragedije...

Airbusov zrakoplov s 99 putnika zabio se u stambenu zgradu u petak popodne dok se približavao aerodromu.

Let PK 8303 putovao je iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi te je pao na naseljeno područje prije no što je trebao sletjeti na svoju destinaciju. 

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće koja se dogodila samo nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

- Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća - kazao je svjedok Shakeel Ahmed

Pad Airbusovog zrakoplova pakistanske aviokompanije PIA u gradu Karachiju u petak preživjela je najmanje jedna osoba, a strahuje se da je većina putnika poginula, otkrili su dužnosnici.

Komentari (7)
  • Meni je zanimljivo kak to nije niš udarno kad se radi o zemljama trećeg svijeta. Neke novine čak nemaju nikakav članak o tome, a kad je to u razvijenom svijetu se odmah stavljaju zastave na profile i kaj ti ja znm kaj. To sam komentiram iz nekog tako reći psihološkog aspekta ljudi i kak je očito nečiji život u očima drugih više ili manje vrijedan...

    22. 5. 2020,   21:50
  • Neposredne veze s kotačima, to nema.

    23. 5. 2020,   07:39
  • Nisam procito clanak, ali kaj nisu danas ranije napisali 107 mrtvih?

    22. 5. 2020,   21:29
Message