Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pada snijeg u Zagrebu i okolici: Na Jadranu bura zatvara ceste

None Foto: Igor Soban/PIXSELL 19

Snijeg je zabijelio ulice Zagreba i okolice, ali i drugih dijelova Hrvatske. Hrvatski autoklub upozorava na poledicu na cesti i pažljivu vožnju te da na put ne kreću bez zimske opreme

Snijeg, mjestimice gust, večeras pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Slavoniji, Lici.

U večernjim satima počeo je padati i u Zagrebu i okolici. Gusti snijeg zabijelio je prometnice i automobile. Iz Državnog hidrometeorološkog zavoda poručili su da je godina počela "uz pravo zimsko vrijeme". 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Iako je hladnoća početkom siječnja nešto što očekujemo, treba naglasiti da će idućih dana biti prilično hladno, posebice na Jadranu gdje će osjećaj hladnoće povremeno dodatno pojačavati jaka i olujna bura - priopćili su. 

Oprezno u prometu 

Zbog niskih temperatura moguća je poledica. Snijeg pada i na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Otočac i Gornja Ploča te se vozi uz ograničenje brzine od 80 km/h, i A2 Zagreb-Macelj. Hrvatski autoklub (HAK) vozačima savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoren je most Dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku. Obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan.

VIDEO: 'PRAŠINSKA VIJAVICA' Kaos na Jadranu: Bura stvorila vrtlog koji diže sve pred sobom

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, Paški most i brza cesta Solin-Klis otvoreni su za sav promet.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina). 

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama u Ličko-senjskoj županiji na cestama: DC42 u mjestu Poljanak,  ŽC5169 Donji Lapac-Bijelo Polje, državna cesta DC218 Dobroselo-Mazin-Bruvno zbog snježne vijavice zatvorena je za sav promet.

U prekidu su: trajektne linije Sumartin-Makarska, Drvenik Veli-Drvenik Mali-Trogir; brodska linija Komiža-Biševo,  katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Vis, Split-Hvar-Korčula, Milna-Rogač-Split. 

Trajekt na liniji Šibenik–Zlarin–Kaprije–Žirje plovi bez pristajanja u luke Zlarin i Žirje. Brzobrodska linija br. 9141 Pula-Mali Lošinj-Zadar zbog loših vremenskih uvjeta neće ploviti u petak.

Tema: Hrvatska

Komentari (73)
  • Novi Zagreb - već je prestalo.

    3. 1. 2019,   21:13
  • zima je! stavio sam nakurnjak!

    3. 1. 2019,   21:44
  • Spavate li mirno? Pita gospodin Vakula kritičare svoje....

    3. 1. 2019,   21:54