Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Padobranac se onesvijestio u zraku, spasili ga u zadnji tren

None Foto: YouTube/Nomadic Adrenaline 2

Iako je u početku situacija bila vrlo dramatična jer se činilo da spašavanje neće uspjeti, instruktor Sheldon uspio je uhvatiti Jonesa i otvoriti njegov padobran

Mladi padobranac Christopher Jones (22) umalo je izgubio život kada je tijekom vježbe spuštanja iskočio iz aviona i počeo se nekontrolirano okretati u zraku . Na visini od gotovo 3000 metara on se onesvijestio i nije uspio otvoriti padobran zbog čega mu je u pomoć pritekao instruktor Sheldon McFarlane.

Iako je u početku situacija bila vrlo dramatična jer se činilo da spašavanje neće uspjeti, Sheldon je uspio uhvatiti Jonesa i otvoriti njegov padobran . Mladi padobranac je, srećom, došao k svijesti na visini od oko 900 metara i sletio je sigurno.

Cijeli je incident snimljen i postavljen na YouTube. Video snimku pogledalo je više od 3 milijuna korisnika .

Zanimljivo je da Jones boluje od epilepsije , ali kako posljednje četiri godine nije imao napadaje, liječnik mu je rekao da može skakati padobranom. Nakon posljednjeg iskustva, Jones je izjavio da mu to više neće pasti na pamet.

Komentari (42)
  • Bolje ispast glup nego iz aviona

    2. 3. 2015,   23:43
  • ma nek je on nama ostao ziv I zdrav

    2. 3. 2015,   23:58
  • Legendarno spasavanje zivota. A s druge strane covjece nemoj skakat ako imas epilepsiju. Ne ugrozavas samo sebe nego i druge. Ipak je to jedan od najekstremnijih sportova.

    2. 3. 2015,   23:50