Obavijesti

News

Komentari 70

Padre 007: Svećenik u Belom Manastiru spriječio pljačkaša

Drski lopov (37) je ušao u crkvu u kojoj su u tijeku radovi. Obio je manje lokote na škrabicama i ukrao više od tisuću kuna. Svećenik je vidio lopova kako izlazi iz crkve...

VIDEO

Pitao sam ga treba li mu pomoć. Rekao je da se došao pomoliti i kupiti Glas Koncila. Ušao sam u Crkvu i vidio obijene lokote na škrabicama, kaže nam belomanastirski župnik don Josip Kajić.

U crkvi u Belome Manastiru u tijeku su radovi, a muškarac (37) to je iskoristio i odlučio ukrasti novac iz škrabica. U crkvu je ušao u srijedu ujutro, obio lokote na škrabicama i ukrao više od tisuću kuna. No don Josip Kajić ga je zaustavio.

- S majstorom sam krenuo u crkvu kako bih se dogovorio o radovima u unutrašnjosti. Kad smo izašli, vidio sam nepoznatog muškaraca kako izlazi iz crkve - kaže don Kajić. Dodaje da mu je bio sumnjiv pa ga je zaustavio.

- Pitao sam ga treba li mu pomoć, no rekao je da se došao pomoliti i kupiti Glas Koncila. Otišao je, a ja sam ušao u crkvu. Vidio sam obijene lokote na škrabicama. Izašao sam iz crkve i vidio istog muškarca od malo prije kako prelazi cestu - rekao je don Kajić. Dodaje da je potom sjeo u automobil i krenuo za drskim lopovom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sustigao sam ga i upitao kako može krasti u crkvi. Rekao sam mu da vrati novac ili ću pozvati policiju. Rekao mi je da će vratiti ukradeni novac. Vratili smo se, a on je vratio novac. No vidio sam da je veći dio zadržao kod sebe. Rekao sam mu da vrati sav novac, a on je onda pobjegao - kaže Kajkić. Dodaje da je crkva uvijek otvorena svim ljudima, a da sad zbog ovakvih drskih lopova mora zaključavati vrata. Policija je ipak na kraju uhvatila lopova te ga osumnjičila da je napravio kazneno djelo teška krađa. Priopćili su da je 37-godišnjak iskoristio nepažnju svećenika i provalio u posude za skupljanje priloga u crkvi u Belome Manastiru. Ukrao je ukupno nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija je podnijela posebno izvješće.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a