Obavijesti

News

Komentari 11

Pahor preporučio Plenkoviću i Ceraru da se sastanu što prije

Pahor preporučio Plenkoviću i Ceraru da se sastanu što prije
1

Želio bih da do tog susreta, koji neće polučiti uspjeh, dođe što prije, jer  bi se onda mogli pripremiti idući sastanci koji bi  mogli biti mnogo korisniji, rekao je Borut Pahor

VIDEO

Aktualni slovenski predsjednik Borut Pahor u izbornoj je noći s nedjelje na ponedjeljak kratko komentirao i arbitražni spor i odnose  s Hrvatskom te se založio za što skoriji nastavak dijaloga dvojice premijera ocijenivši istodobno da se na prvom sastanku obično ne postižu očekivani rezultati.

"Nema drugog puta osim dijaloga, a kad će biti pravo vrijeme za taj sastanak, o tome će odlučiti oba premijera", kazao je Pahor. "No, ja mislim da bi bilo dobro da do toga dođe što prije", rekao je dosadašnji slovenski predsjednik, istaknuvši kako ne očekuje da će prvi susret Cerara s Plenkovićem odmah dati rezultata nego će dijalog morati biti produžen.

Na novinarsko pitanje bi li, kad bi sam bio na mjestu premijera Cerara, prihvatio poziv premijera Andreja Plenkovića da dođe u Zagreb, s obzirom na to da je Pahor tijekom kampanje iznio mišljenje da bi Hrvatski sabor trebao promijeniti odluku o izlasku iz arbitražnog procesa te da će presudu o granici kad-tad trebati implementirati, Pahor je kazao da je to na odluci premijera, ali da on osobno podržava taj dijalog.

"Premijer Cerar je suverena politička osoba i sam donosi svoje odluke", kazao je Pahor, no dodao je kako sam smatra da je dijalog neophodan i da bi bilo dobro da do planiranog susreta premijera dođe što prije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Na temelju svojih iskustava znam da će prvi susret biti neuspješan. Na prvom susretu zbog prevelikih očekivanja ne može biti uspjeha. Zato bih želio da do tog susreta, koji neće polučiti uspjeh, dođe što prije, jer  bi se onda mogli pripremiti idući sastanci koji bi  mogli biti mnogo korisniji", izjavio je Pahor nakon objave rezultata predsjedničkih izbora.

Na njima je Pahor, uz  vrlo malu izlaznost birača od samo 43 posto, osvojio 47 posto glasova, daleko više od svih ostalih osam kandidata za položaj predsjednika države pa ostaje velikim favoritom za pobjedu u drugom krugu izbora 12. studenoga nad protukandidatom, a to je gradonačelnik Kamnika Marjan Šarec koji je u nedjelju dobio 25 posto glasova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a