Obavijesti

News

Komentari 0

Pahora pozivaju da ukine povjerenstvo za arbitražu

Pahora pozivaju da ukine povjerenstvo za arbitražu
1

Slovenija: Neke stranke drže da treba prekinuti rad međudržavnog povjerenstva za arbitražu zbog troškova i navodno slabih rezultata iz 2007.

VIDEO

Slovenski premijer Borut Pahor najavio je u četvrtak da će zahtijevati reviziju ugovora koji s vladom ima supredsjedatelj slovenskog dijela hrvatsko-slovenskog povjerenstva za pripremu arbitražnog postupka Miha Pogačnik.
- Mislim da su honorari članova povjerenstva i supredsjedatelja Mihe Pogačnika previsoki. Mnogi slovenski dužnosnici obavljaju odgovorne zadaće za mnogo niže nagrade - rekao je Pahor.
Slovenski mediji navode da je Pogačnik od vlade za savjetovanje i rad u okviru povjerenstva lani osobno i preko tvrtke "Iustica" primio oko 100.000 eura kao vladin vanjski suradnik. Pahor je najavio da će tražiti reviziju svih ugovora s vanjskim suradnicima i stručnjacima, u skladu s gospodarskom krizom i nastojanjem da se smanje troškovi javnih financija.
Kako navode slovenski mediji, u vladajućoj koaliciji neke stranke drže da treba prekinuti rad međudržavnog povjerenstva za pripremu arbitraže i zbog troškova, i zbog navodno slabih rezultata koje je postigla 2007. kad su je osnovale dvije vlade nakon susreta Janeza Janše i Ive Sanadera na Bledu.
Predsjednik vanjskopolitičkog odbora slovenskog parlamenta Ivo Vajgl, inače član koalicijske stranke Zares, izjavio je sinoć za Slovensku televiziju da su rezultati rada povjerenstva "mršavi" i da nije izgledno da će njegov rad pridonijeti da se granični prijepor s Hrvatskom prepusti u prosudbu Međunarodnom sudu pravde (ICJ) u Haagu. Slovenski zastupnik u Europskom parlamentu Jelko Kacin predložio je vladi Boruta Pahora da ukine povjerenstvo stručnjaka koji se još u potpunosti nisu složili o svim elementima za arbitražu, javili su u četvrtak slovenski mediji.
Povjerenstvo za arbitražu zaključilo je svoj rad neuspješno - nije ispunilo dano povjerenje i očekivanja - pa mi se čini da više nije ni potrebno, rekao je Kacin, inače član Liberalnih demokrata (LDS) koje vodi ministrica unutarnjih poslova Katarina Kresal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.