Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pakistan diže ratnu histeriju, pozivaju teroriste na napad'

None Foto: FAYAZ AZIZ

Osporavana pokrajina Kašmir žarišna je točka sukoba Indije i Pakistana, gdje su te dvije nuklearne sile ratovale čak dva puta. Indija optužuje Pakistan da pomaže i podržava militante koji provode terorističke napade

Indija je odbacila "neodgovorne i besmislene" izjave pakistanskog ministra vanjskih poslova koji je optužio New Delhi da planira pokretanje napada protiv Islamabada u sljedećih mjesec dana.

Prema glasnogovorniku indijskog ministarstva vanjskih poslova Raveeshu Kumaru, izjava je rečena s "jasnim ciljem pojačavanja ratne histerije u regiji".

Indian soldiers stand next to the wreckage of IAF helicopter after it crashed in Budgam district PAKISTAN 'IMA INFORMACIJE': 'Indija će nas opet napasti, to bi moglo biti već 16. travnja...'

- Pakistan ima pouzdane informacije da Indija priprema plan za agresiju protiv Pakistana, rekao je novinarima preko vikenda pakistanski ministar vanjskih poslova Shah Mehmood Qureshi.

Qureshi je naglasio da bi se to moglo dogoditi između 16. i 20. travnja, u vrijeme kada u Indiji počinju opći izbori.

- Dodatno tome, novi incident poput onoga u Pulwama mogla bi inscenirati Indija u okupiranom Kašmiru, poručio je ministar.

Qureshi se pritom referirao na samoubilački bombaški napad u veljači kada je ubijeno 40 indijskih paravojnika.

Indija je za napad optužila islamske teroriste iz Pakistana te su nakon toga proveli zračni napad na, kako tvrde, kampove za trening koji se nalaze na teritoriju Pakistana.

- Ovaj trik za javnost, poziv je tim pakistanskim teroristima da provedu napad u Indiji, poručio je Kumar referirajući se na izjavu pakistanskog ministra.

Kumar je dodao kako Pakistan sebe ne može udaljiti od odgovornosti za granične napade poput onoga u Pulawama te da izjavljuju histerične izjave kako bi zamaglili problem.

Osporavana pokrajina Kašmir žarišna je točka sukoba Indije i Pakistana, gdje su te dvije nuklearne sile ratovale čak dva puta.

Indija optužuje Pakistan da pomaže i podržava militante koji provode terorističke napade u Indiji. Pakistan sve optužbe negira.

Komentari (1)