Obavijesti

News

Komentari 41

Pakistanac koji je krijumčario ljude nagodio se s Uskokom

Pakistanac koji je krijumčario ljude nagodio se s Uskokom
1

Sameer Parvez Khan (21), koji je sa zagrebačke Trešnjevke vodio skupinu od 16 švercera i na tome masno zarađivao, osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora

VIDEO

Mladi Pakistanac na zagrebačkom Županijskom sudu danas je priznao krivnju te je nepravomoćno osuđen na temelju dogovora s Uskokom. Godinu i pet mjeseci, od dvije godine i 11 mjeseci na koliko je osuđen, morat će u zatvor, a ostatak kazne od godine i pol dana neće morati provesti iza rešetaka ako u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo. 

Na nagodbu je pristala i njegova desna ruka - Afganistanac Bache Saidullah (26). On je osuđen na dvije godine i osam mjeseci. Od toga će u zatvoru provesti najmanje godinu i tri mjeseca. Ostatak kazne od godine i pet mjeseci provest će na slobodi ako u vremenu od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Nakon suđenja vratili su ih u istražni zatvor u kojemu se nalaze od prosinca.

Kako je pisao Večernji list njima se na teret stavlja da su se, od 29. srpnja do 20. studenoga 2018., u Zagrebu, povezali u zajedničko djelovanje kako bi nelegalno zarađivali prebacivanjem većeg broja stranih državljana iz Srbije i BiH u Hrvatsku a potom dalje u Sloveniju i Italiju. U cilju realizacije plana prvo i drugookrivljeni - Khan i Saidullah - su s još dvojicom optuženih su s nepoznatim osobama dogovorili prebacivanje stranih državljana preko bosanskohercegovačko-hrvatske, srpsko-hrvatske i hrvatsko-slovenske granice za 1000 eura po osobi.

Potom su okrivljenici, sukladno planu i prethodnom dogovoru, organizirali preuzimanje, prijevoz i smještaj migranata te njihovo daljnje prebacivanje iz Hrvatske u Sloveniju i Italiju. Tako je, navodi USKOK, u 17 navrata iz Srbije i BIH u Hrvatsku te potom u Sloveniju i Italiju prebačeno 153 stranih državljana, za što su okrivljenici primili ukupno 50.701 euro koji iznos su, sukladno prethodnom dogovoru i ovisno o učešću okrivljenika u pojedinom prebacivanju, međusobno podijelili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Priču o mladom Pakistancu, koji nije skrivao svoje bogatstvo, prije nego su uhićeni objavio je portal Dnevno. Khan na ruci nosi skupocjeni modni nakit i ručni sat marke "Ulysse Mardin" koji košta oko 8000 dolara. Sameer je uvijek bio besprijekorno odjeven u najskuplje robne marke a posjedovao je i vozni park, čija bi približna vrijednost mogla biti oko 500.000 eura. S time se hvalio objavljujući fotografije na Facebooku. Nekoliko dana nakon objave u medijima krenula su policijska uhićenja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora