Obavijesti

News

Komentari 55

Tragedija u Pakistanu: Avion sa 107 putnika pao među kuće

Tragedija u Pakistanu: Avion sa 107 putnika pao među kuće
2

Zrakoplov je letio od Lahorea do Karachija, objavio je BBC. Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust dim na mjestu nesreće, u rezidencijalnoj četvrti

VIDEO

Zrakoplov pakistanske aviokompanije PIA, Airbus A320, s 99 putnika i osam članova posade srušio se u petak u blizini naseljenog područja u pakistanskom gradu Karachiju, objavio je u petak glasnogovornik kompanije. Prema pisanju medija AP, nitko od putnika nažalost nije preživio. 

POGLEDAJTE VIDEO: Srušio se avion sa 107 putnika

Pokretanje videa...

01:07

Televizijske snimke s mjesta nesreće pokazale su crni dim, uništene krovove i ostatke zrakoplova po ulicama kojima se vozila hitne pomoći probijaju kroz mase ljudi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zrakoplov je letio od Lahorea do Karachija, objavio je BBC.

Uzrok nesreće tek treba utvrditi. Glasnogovornik PIA-e Arshad Malik rekao je da je pilot rekao kontroli prometa da avion ima "tehničke poteškoće" zbog čega nije mogao pravilno letjeti. 

Internetska stranica flightradar24.com pali je zrakoplov identificirala kao 15 godina stari Airbus A320 koji je letio iz sjeveroistočnog grada Lahorea u južni grad Karachi, nekoliko dana nakon što je Pakistan ponovno dopustio komercijalne letove, zaustavljene zbog pandemije koronavirusa.

„Posljednje što smo čuli od pilota je da ima tehničkih problema“, rekao je u videoporuci glasnogovornik PIA-e Abdullah H. Khan. 

„Prije približavanja smo mu rekli da su obje piste slobodne, no on je odlučio da će napraviti krug. To je veoma tragičan incident“.

Dužnosnik zračnog prometa Reutersu je rekao da se čini da zrakoplov nije uspio spustiti kotače prije slijetanja, no da je još prerano govoriti o stvarnom uzroku nesreće. 

Na mjesto nesreće, gusto naseljeno područje udaljeno nekoliko kilometara od zračne luke, stigle su pakistanska vojska i spasilačke službe. Televizijske snimke pokazuju kako je izgorjelo nekoliko automobila. 

„Zrakoplov je prvo udario u telekomunikacijski toranj i zatim pao preko kuća“, kazao je svjedok Shakeel Ahmed. 

Na nesreću se osvrnuo i pakistanski premijer Imran Khan.

„Šokiran sam i tužan zbog PIA-inog pada. U kontaktu sam s direktorom tvrtke Arshadom Malikom koji je na putu za Karachi, kao i sa spasilačkim timovima na terenu jer je to trenutno prioritet“, napisao je na Twitteru. 

„Odmah se pokreće istraga. Moja sućut i molitve su s obiteljima poginulih“, napisao je Khan. 

Na fotografijama objavljenim na društvenim mrežama vidi se gust dim na mjestu nesreće, u rezidencijalnoj četvrti.

Uskoro opširnije...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

HDZ pao na 60 mandata, SDP na 42, DP na 14 mandata, Most na 11, Možemo ima 10 mandata

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto