Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Pakleni neboder': U plamenu luksuzni hotel s pet zvjezdica

None Foto: Twitter 3
<div> <object width='504' height='321'><param name='movie' value='http://rt.com/s/swf/player.swf?streamer=rtmp://fml.3443.edgecastcdn.net/203443/&type=rtmp&file=en-stream.flv&abouttext=Russia Today&aboutlink=http://rt.com/></param><param name='allowFullScreen' value='true'></param><param name='allowscriptaccess' value='always'></param><embed src='http://rt.com/s/swf/player.swf?streamer=rtmp://fml.3443.edgecastcdn.net/203443/&type=rtmp&file=en-stream.flv&abouttext=Russia Today&aboutlink=http://rt.com/' type='application/x-shockwave-flash' allowscriptaccess='always' allowfullscreen='true' width='504' height='321'></embed></object> </div>

Riječ je o najvišem neboderu u kompleksu Grozny-city u istoimenom čečenskom gradu. Svi gosti i zaposlenici uspjeli su na vrijeme pobjeći, a vatrogasci gase požar

Gori najviši neboder u Čečeniji, u kojem je osim luksuznih stanova smješten i hotel s pet zvjezdica, a vatrogasci pokušavaju ugasiti požar. Svi gosti i zaposlenici hotela uspjeli su na vrijeme pobjeći, javlja Russia Today

Inače, riječ je o 145 metara visokom kompleksu Grozny-city u istoimenom gradu u Republici Čečeniji na jugu Rusije.  Vatra je buknula oko 18 sati po lokalnom vremenu, a društvenu mrežu Twitter odmah su "zatrpale" fotografije nebodera u plamenu. 

Požar je buknuo između 4. i 5. kata, no vatrena stihija brzo se proširila i na ostale katove. 

Požar pokušava ugasiti gotovo 300 ljudi, a cijelo područje je zatvoreno. U svega dva sata vatra je obgrlila tri strane nebodera od vrha do dna. 

Za požar je kriv kratak spoj?

Iako su vatrogasci uspjeli ugasiti vatru na donjim katovima, plamen se brzo širi prema gore pa ga je teško gasiti sa zemlje. U pomoć su pozvali i helikoptere, no oni još nisu došli jer im je problem vožnja između zgrada koje su dosta zbijene. 

Pokrenuta je i istraga, jer se sumnja da zgrada nije imala odgovarajuću protupožarnu zaštitu. Prema prvim izvještajima uzrok požara je kratak spoj. 

U plamtećem neboderu živi Gerard Depardieu

Inače, u plamtećem neboderu imena 'Olympus'  nalazi se i stan francuskog glumca Gerarda Depardieua. Tabloid LifeNews piše kako imaju potvrdu da je Depardieuov stan na 27.katu. 

- Vatra je potpuno omotala desnu stranu nebodera. Zid i prozor glumčeva stana su oštećeni -  citirao je tabloid izvor iz lokalne policije.

Komentari (74)
  • Sreća da je Čečenija. Da se ovo dogodilo u SAD-a već bi nekog napali pod izrekom borba protiv terorizma.

    3. 4. 2013,   18:15
  • E kad se nešto slično dogodi naježim se ,a posebno kad je riječ o obiteljskim kućama........

    3. 4. 2013,   18:26
  • Da se ovaj neboder nalazi negdje u SAD-u, već bi se srušio od "taljenja metala", a onda bi se otkrilo da su ga ustvari zapalili teroristi iz Sj. Koreje.

    3. 4. 2013,   18:36