Obavijesti

News

Komentari 14

Pakleni toranj smrti: Ostatke izgorjelih stanara traže sitom...

Pakleni toranj smrti: Ostatke izgorjelih stanara traže sitom...

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint. Mnogi se žale na manjak informacija o velikoj tragediji...

VIDEO

Snimke potrage u Grenfell tornju u kojem je požar odnio najmanje 80 života pokazuje što je od zgrade ostalo. Snimke je objavila policija, a u prvom planu su stube na kojima su mnogi poginuli bježeći od vatrene stihije.

Policija i dalje istražuje slučaj i traga za tijelima. Mnogi smatraju da je se informacije zataškavaju i da je broj poginulih puno veći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Tražimo otiske prstiju u svim stanovima na svakom katu. Policija i forenzičari daju sve od sebe, kleče i vuku se po nedostupnim mjestima, kako bi pronašli tragove po kojima će identificirati potencijalne žrtve - kazao je policajac Alistair Hutchins, koji je među prvima došao na požarište.

- Koristit će sita kako bi odvojili krhotine, a sve ostalo će se spremati u posebne kutije i ići će na daljnju analizu s oznakom kata, stana i prostorije u kojoj je uzorak uzet - objasnio je Hutchins postupak koji slijedi.

I drugi koji rade na slučaju priključili su se objašnjavanju o tome što rade moleći obitelji poginulih, ali i sve druge za strpljenje. Mnogi vjeruju kako je u zgradi u vrijeme požara bilo nekoliko puta više žrtava, no informacija od strane policije i drugih je jako malo.

Flames and smoke billow as firefighters deal with a serious fire in the Grenfell Tower apartment block at Latimer Road in West London

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint.

- Sada imamo dokaz stručnjaka da požar nije namjerno izazvan - kazala je detektivka Fiona McCormack prilikom otkrivanja uzroka.

Policija navodi da niti izolacija niti pločice korištene u oblaganju zgrade od 24 kata nisu prošle sigurnosne testove i zato se vatra tako brzo proširila i već u pola sata obujmila veći dio zgrade.

- S obzirom na veliki broj mrtvih, razmišljamo o podizanju kaznene prijave za ubojstvo iz nehaja te kršenje zakona i zakonskih odredbi - dodala je McCormick.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:39
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag