Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pakleni toranj smrti: Ostatke izgorjelih stanara traže sitom...

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint. Mnogi se žale na manjak informacija o velikoj tragediji...

Snimke potrage u Grenfell tornju u kojem je požar odnio najmanje 80 života pokazuje što je od zgrade ostalo. Snimke je objavila policija, a u prvom planu su stube na kojima su mnogi poginuli bježeći od vatrene stihije.

Policija i dalje istražuje slučaj i traga za tijelima. Mnogi smatraju da je se informacije zataškavaju i da je broj poginulih puno veći.

- Tražimo otiske prstiju u svim stanovima na svakom katu. Policija i forenzičari daju sve od sebe, kleče i vuku se po nedostupnim mjestima, kako bi pronašli tragove po kojima će identificirati potencijalne žrtve - kazao je policajac Alistair Hutchins, koji je među prvima došao na požarište.

- Koristit će sita kako bi odvojili krhotine, a sve ostalo će se spremati u posebne kutije i ići će na daljnju analizu s oznakom kata, stana i prostorije u kojoj je uzorak uzet - objasnio je Hutchins postupak koji slijedi.

I drugi koji rade na slučaju priključili su se objašnjavanju o tome što rade moleći obitelji poginulih, ali i sve druge za strpljenje. Mnogi vjeruju kako je u zgradi u vrijeme požara bilo nekoliko puta više žrtava, no informacija od strane policije i drugih je jako malo.

Flames and smoke billow as firefighters deal with a serious fire in the Grenfell Tower apartment block at Latimer Road in West London | Autor: TOBY MELVILLE Foto: TOBY MELVILLE

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 80 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint.

- Sada imamo dokaz stručnjaka da požar nije namjerno izazvan - kazala je detektivka Fiona McCormack prilikom otkrivanja uzroka.

Policija navodi da niti izolacija niti pločice korištene u oblaganju zgrade od 24 kata nisu prošle sigurnosne testove i zato se vatra tako brzo proširila i već u pola sata obujmila veći dio zgrade.

- S obzirom na veliki broj mrtvih, razmišljamo o podizanju kaznene prijave za ubojstvo iz nehaja te kršenje zakona i zakonskih odredbi - dodala je McCormick.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari (14)
  • Oni još razmšljaju o podizanju optužbi...nakon toliko žrtava! Zar pravosuđe počiva na našoj školi?

    12. 7. 2017,   21:39
  • A dok su rentu primali od stanara nitko se nije oko toga zamarao. Sad kakti tuzba. London isti balkan.

    12. 7. 2017,   22:20
  • Kremirani posmrtni ostaci, samo puniti urne bez troškova familiji.

    13. 7. 2017,   10:05