Obavijesti

News

Komentari 341

Pakt Kosova i Hrvatske protiv Srbije? 'To je neprijateljski akt'

Pakt Kosova i Hrvatske protiv Srbije? 'To je neprijateljski akt'
1

'Pakt za uništenje Srbije', 'Udar na Srbiju', 'Nova urota iz Prištine – balkanska koalicija za udar na našu zemlju' – neki su od današnjih naslova provladinog tiska u Beogradu...

VIDEO

Izjava zamjenika kosovskog premijera Envera Hoxhaja da je razgovarao o stvaranju pakta protiv Srbije s dužnosnicima u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, neprijateljski je akt protiv Srbije i njezinih građana i poziv na dodatnu nestabilnost u regiji, ocijenio je u nedjelju srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović.

- Želimo čuti što su to Srbija i srpski narod loše učinili da oni osnivaju pakt protiv Srbije i srpskog naroda - rekao je Stefanović za Radio-televiziju Srbije (RTS) reagirajući na izjavu Hoxhaja hrvatskom tisku, objavljenu u subotu, da je u regiji zatražio formiranje pakta protiv Srbije.

Stefanović je izjavio da pozivi na stvaranje pakta protiv Srbije dolaze u trenutku kad je ona 'ekonomski i politički snažnija, ima veću ulogu u svijetu i može policijski i vojno značajnije zaštiti svoj teritorij i svoj narod', što vidi i regija.

- S obzirom na to da je Hoxhaj o paktu protiv Srbije razgovarao u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, treba vidjeti kako će se te zemlje odrediti - rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova, koji je i potpredsjednik Vlade Srbije.

Naglasio je da se Srbija trudi graditi mirne i dobre odnose sa svima u regiji.

Hoxaj tvrdi da ideja velike Srbije nije umrla

Hoxhaj je rekao za Večernji list u subotu kako je u 'nekoliko navrata, za vrijeme boravka u Hrvatskoj, Makedoniji i Crnog Gori, razgovarao s čelnicima tih država da osnujemo jedan pakt koji bi se suprotstavio Srbiji i njihovoj agresivnoj politici'.

- Ocijenio je kako ideja velike Srbije nije umrla te da 'Srbija ne želi samo destabilizirati Kosovo već i cijelu regiju'.

- Vučić nije odustao od Republike Srpske – to je svima jasno. Kad ne izaziva krizu s Kosovom, onda je izaziva s Hrvatskom ili pak Makedonijom ili Crnom Gorom. Srbija ima dobre odnose samo s Republikom Srpskom i ni s kim drugim... Zar to nije čudno? - upitao je Hoxaj u razgovoru za Večernji list.

Reagirajući na te Hoxhajeve izjave današnji beogradski tisak na naslovnicama ocjenjuje kako Priština priprema 'monstruozan plan', urotu i udar na Srbiju.

'Pakt za uništenje Srbije', 'Udar na Srbiju', 'Nova urota iz Prištine – balkanska koalicija za udar na našu zemlju' – neki su od današnjih naslova provladinog tiska u Beogradu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 341
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.