Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala iz kolica sa kombija ZET-a i slomila obje noge

None Foto: Tomislav Miletić 4

ZET-ov kombi došao je po ženu u kolicima. Počeo ju je dizati na rampi, a ona je ispala, udarila glavom o vrati i pod te slomila obje noge...

Sve se odigralo u nekoliko sekundi. Vozač je Ljubici pomogao da kolicima stane na rampu i ja sam stala do nje. Rampa se tek počela dizati. Pitala me: 'Hoćemo li...’ i već je bila na asfaltu, priča vidno potresena Katica Jurić (64), susjeda i prijateljica Ljubice Matun (64) iz Zagreba koja od treće godine ima distrofiju mišića te je zadnjih deset godina u kolicima. Ljubica je padom s invalidske rampe slomila oba koljena i čeka operaciju u bolnici Sestara Milosrdnica. Katica je toga dana s prijateljicom krenula u Caritas na druženje. Kaže da se Ljubica stotinu puta vozila ZET-ovim kombijem za invalide i nikada nije bilo problema.
- Vozač nipošto nije kriv. Bio je ljubazan i pažljiv te je sve dva puta provjerio. Vjerojatno je Ljubica slučajno sama pokrenula kolica - rekla je plačući Katica. Dodala je da prijateljicu život nikada nije mazio.
- Nakon smrti roditelja preminuo joj je i suprug. Najveća životna tragedija bila joj je smrt djeteta, koje je umrlo šesti dan nakon rođenja - zaključila je prijateljica.

Komentari (2)
  • ajd za nekoga jedno radno mjesto više u zetu,pošto je mladič dobi otkaz

    18. 10. 2009,   16:00
  • da samo ne radno mjesto za rođu ili netjaka

    18. 10. 2009,   17:29