Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pala na ledu i dobit će 80.000 kuna: 'I danas osjećam bol...'

Tijekom pada Š.K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku. Ona je istoga dana operirana u bolnici, a morala je na još dvije operacije u veljači i ožujku 2014. godine

Općinski sud u Varaždinu objavio je nepravomoćnu presudu donesenu 10. siječnja 2019. godine kojom se tuženiku Gradu Varaždinu nalaže da je dužan tužiteljici Š.K. isplatiti preko 80 tisuća kuna.

Š.K. je tužbu protiv Grada podnijela zbog toga što je dana 28. siječnja 2014. godine, prolazeći po pješačkoj stazi u Ulici braće Radić u Varaždinu, na području ispred trgovačkog centra 'Konzum', pala na ledu koji se nalazio po cijeloj površini pješačke staze, piše obrazloženju presude, piše Varaždinski.hr.

Nakon što je tužiteljica pala, u pomoć su joj priskočili prolaznici. S.K. pred sudom je rekla kako smatra da se led formirao zbog snijega koji je pao tri dana ranije, a da je dan ranije temperatura bila u velikom minusu pa se samim time stvorio led.

Tijekom pada Š.K. je slomila desnu potkoljenicu, iščašila nožni zglob, natukla ručni i šaku. Ona je istoga dana operirana u bolnici, a morala je na još dvije operacije u veljači i ožujku 2014. godine, piše u obrazloženju suda.

Posljedice pada, piše u presudi, vidljive su i danas – tužiteljica teško hoda sa štakama i osjeća bol.

Š.K. je istaknula da se pad dogodio pri stupanju na nogostup koji ne pripada niti jednoj od zgrada u blizini, a led s javnih površina se mora uklanjati ili posipavati čim nastane. Navodi svjedoka koji su priskočili u pomoć kompatibilni su s iskazom same tužiteljice te je sud zaključio kako je Š.K. pala upravo na javnoj površini, odnosno nogostupu, koji nije bio očišćen.

Prema riječima svjedoka nogostup je bio kao 'špigel', zaleđen, a da je zbog leda bio grbav.

Š.K. je sudu rekla, stoji u presudi, da i dan danas osjeća strah da ne dođe do komplikacija i da ne ostane bez noge te osjeća strah da ne dođe do ponovnog pada.

Grad Varaždin pokušao je osporiti tužbu navodeći da nije sigurno da je tužiteljica pala zbog leda kao i to da je pala baš na javnoj površini, no sud je iskaze S.K. i svjedoka okarakterizirao prihvatio kao vjerodostojne.

Stranke se u sporu mogu se žaliti na presudu.

Komentari (29)
  • Znam ženu koja je pala ispred svoje kuće zbog leda, a slagala da je pala na gradskoj površini, jer kao nije bilo počišćeno, pa našla i "svjedoka". Ruka ili noga ozlijeđena i laže da je nesposobna za rad, a na crno radi čitavo vrijeme. Sad čeka odštetu. Eto ima svega...

    26. 2. 2019,   09:07
  • Mala odšteta. Neka plate. Da mi ne čistimo ispred svojih kuća dobijemo kaznu, ako netko padne moramo isto tako platiti odštetu. Građanima su nametnuli komunalnu i neka rade za taj novac, ili možda misle da je taj novac samo za uhljebljene kancelarijake štakore.

    26. 2. 2019,   08:47
  • Ha,pa treba navući čarape na cipele

    26. 2. 2019,   07:47