Obavijesti

News

Komentari 229

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu, i to od 3. listopada

Gotovo je: Dekan Previšić mora u mirovinu,  i to od 3. listopada
1

Ministarstvo u priopćenju moli rektora Borasa da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane Filozofskog fakulteta, a posebice redovito obavljanje nastave

VIDEO

Dekan Filozofskog fakulteta Vlatko Previšić treba otići u mirovinu sa zadnjim danom ove akademske godine. Presudio je tako ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar, javlja HRT.  

To znači, prema očitovanju Ministarstva, da dekan prestaje obnašati dužnost s početkom nove akademske godine 3. listopada. Ovu odluku treba provesti rektor Zagrebačkog sveučilišta Damir Boras. U priopćenju se rektora Borasa moli da u okviru sveučilišne autonomije osigura nesmetano funkcionirane upravljanja Filozofskim fakultetom, a posebice redovito obavljanje nastave.

Neslužbeni stavovi koji su o cijelom slučaju iz Ministarstva izlazili prošlih dana ukazivali su upravo na ovakvu odluku da će ministar Šustar odlučiti da dekan Previšić po sili zakona mora u mirovinu. 

– Odluka će biti obvezujuća. Njegov je radni ugovor u izravnoj nadležnosti našeg ministarstva – rekao je izvor za Večernji list.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

I članovi Studentskog zbora s Filozofskog fakulteta, koje je Senat Sveučilišta raspustio, kažu da su se prošlih dana konzultirali s pravnicima. 

– Rečeno nam je da je teško naći interpretaciju zakona po kojoj bi dekan mogao ostati na svojoj poziciji nakon 1. listopada, ako se zakon želi poštivati – kazao je predsjednik raspuštenog Studentskog zbora Mislav Žitko.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 229
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović